промяна на живота

14 неща, за които трябва да забравите през 2017 година!

1. Непрекъснатата нужда от одобрение. Съвсем естествено е да имаш желание да бъдеш успешна и харесвана. Но ако твърде много те е грижа какво ще кажат другите, в края на краищата ти ще останеш разочарована, защото си следвала техните правила и желания, а не своите. Постигай целите си заради теб самата и прави нещата, които ти доставят удоволствие. Гледай на одобрението като бонус, а не като на мотиватор.

2. Сравняването с останалите. Когато обърнеш внимание на постиженията на хората около себе си, ти виждаш само положителната страна на техните усилия и не се замисляш с колко провала е било необходимо да се справят, за да стигнат до върха.

3. Страха от отхвърляне. Отхвърлянето е част от реалността и представлява изключително ценен урок. То всъщност е неразривно свързано и с успеха. Помни, че когато една врата ти се затвори под носа, зад гърба ти се отварят десетки други, трябва само да се обърнеш, за да ги видиш.

4. Да се оставиш на скуката. Ако често ти се случва да седиш пред телевизора и да скучаеш, забрави за този начин да прекарваш вечерите си. Животът е твърде кратък, за да го изживееш по този начин. Спри да гледаш на скуката като на нещо, което е извън твоя контрол. Дори една кратка разходка или разговор с приятел може да ти донесе много повече. Има и десетки благотворителни каузи, които имат нужда от твоята помощ, нужно е само да се замислиш и да направиш първата крачка …

5. Плана, който имаш за живота си. Милиони хора по света живеят в непрекъснато разочарование, защото са начертали в главата си план, по който трябва да се развие животът им, при това задължително, при това в най-близко бъдеще. Чарът на живота обаче се крие в това, че е непредвидим и в това, че имаме контрол единствено над настоящия момент, миналото е зад гърба ни, а за бъдещето можем само да предполагаме. Така е, нали? Не позволявай на живота ти да те подмине, докато правиш планове за него.

6. Навиците, които мразиш. Всички знаем, че за да се разделим с даден навик са ни необходими само 21 дни. Дай ново начало на живота си като се откажеш от поне един от тях, 2017-та разполага с цели 365 дни, посвети няколко от тях на положителна промяна.

7. Хора, които те подценяват и критикуват. Да приключиш отношенията си с някои хора, които в момента са част от живота ти, няма да е лесно. Но ако те не те карат да се чувстваш добре, няма смисъл да продължаваш да поддържаш отношения с тях.

8. Балонът, в който живееш. На всеки от нас понякога му се случва да си изгради един балон, в който се чувства добре и се изолира. Въпреки че с две ръце подкрепяме моментите, в които имаш нужда да останеш сама, за да помислиш, не забравяй, че живеем в общество, което рано или късно ще надникне в твоя балон или дори ще го спука. За да не паднеш от високо, винаги сверявай часовника си с околния свят, а той ще ти се отблагодари.

9. Да позволяваш хората да те мачкат. Абсолютно възможно е да защитиш своята гледна точка, без да бъдеш груба и без да останеш неразбрана. Би ли разрешила на някого да се отнася зле с твоята най-добра приятелка? Не, нали? В такъв случай бъде най-добра приятелка на себе си и не позволявай на околните да ти се качат на главата.

10. Да не прощаваш собствените си грешки. Понякога ще се спъваш, друг път няма да постъпваш добре с хората, които най-много обичаш, в работата също не си застрахована от грешки. Но това е в реда на нещата. Научи се да прощаваш на себе си, защото това е най-трудната прошка, а без нея няма как да продължиш напред.

11. Да не прощаваш на хората за техните грешки. Научи се да не приемаш всичко твърде лично, дори някой да те е нагрубил или да те е излъгал, по това време за него това просто е било най-доброто решение. Вероятно необмислено, вероятно предприето от страх … Прошката е най-освобождаващото чувство, което можеш да изпиташ. Не забравяй, че всички лоши чувства, които таиш, те дърпат назад.

12. Идеята, че имаш само една сродна душа. В нашето съвремие времето тече със скоростта на светлината и в рамките на един човешки живот вече можем да преживеем десетки пъти повече неща, отколкото това е било възможно само преди 20 или 30 години. Затова не забравяй, че можеш да имаш няколко сродни души, които да бъдат до теб в различни етапи от твоя земен път.

13. Да не се чувстваш достойна за нещо. Често се чудим защо желанията ни не се изпълняват, а всъщност дълбоко в себе си не се чувстваме достойни да ги получим. Не забравяй, че във Вселената има безкрайно много любов, която е в основата на всяка положителна енергия. Ти си една единствена на тази планета и заслужаваш да получиш цялото добро, което си пожелаеш.

14. Да не обичаш себе си. Почти винаги поставяме на първо място останалите, а не себе си и се чувстваме неудовлетворени и нещастни. За да дадеш любов на другите и да се погрижиш за тях, първо трябва да бъдеш в мир със себе си. Не можеш да дадеш нещо, което нямаш. Толкова е простичко.

инфо: dama.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply