лекарства измама

Учени разкриха бруталната измама за грипа, парацетамола, антибиотиците и още!

Изследвания, проведени от учени в Нова Зеландия, показват, че приемът на парацетамол не води до съществено понижаване на температурата и облекчаване на другите симптоми. Освен това не предпазва от усложнения. Така най-голямата заблуда за парацетамола е разкрита!

Болен от грип човек може да умре внезапно, за съжаление. На никого не му се ще да повярва в това, защото всички сме го преболедували неведнъж. Оздравяваме за седмица, независимо дали с лечение или без. Специалистите обаче не спират да повтарят, че човек може да умре и от самия грип, и от усложненията.

Имайте предвид, че грипът е не само вирус, който се предава по въздушно-капков път и не се лекува с антибиотици. Трябва да научим и следното: грипът е коварно заболяване, което успява да излъже организма, поради което той невинаги го разпознава като вирус. И съответно не включва адекватната защита. И вместо да се бори с вируса, се засилва възпалението във вид на оток на белите дробове. Нарушава се тяхната основна функция – да поглъщат кислорода от въздуха и да насищат кръвта с него. А при недостиг на кислород не може да функционира нито един орган. При такова мълниеносно протичане на болестта, смъртта от дихателна недостатъчност се случва още на 8-я ден от инфекцията.

Грипът е много по-опасен, отколкото ни се струва на пръв поглед. Има хора, за които рискът от дихателна недостатъчност на фона на грипа е по-висок: това са бременните жени, диабетиците, хората със сърдечносъдови заболявания и болести на дихателната система, пише „Доктор“. За такава опасност често биваме предупреждавани, но някой има ли представа, че хората със затлъстяване също са подложени на висок риск от дихателна недостатъчност?

По принцип наднорменото тегло предполага затруднено дишане. Случва се и следната ситуация: човекът е прекарал грип, дори вече е забравил, но след няколко седмици изведнъж попада в болницата в тежко състояние по съвсем друг повод – с обостряне на хроничната болест, с която нормално си живее много години вече. Уж без никаква връзка с грипа, но повярвайте, такава има.

Причината е в това, обясняват специалистите, че в самото начало на заболяването грипният вирус прониква в кръвното русло, предизвиква интоксикация и нарушава микроциркулацията на кръвта във всички жизненоважни органи. Това обостря протичането на хроничните заболявания – на първо място сърцето, кръвоносните съдове и дихателните органи. Т.е. грипът може да предизвика необратими промени и смърт от тези заболявания в рамките на два месеца. Особено що се касае за възрастните хора.

Според медиците изходът от заболяването зависи от общото състояние на организма.

Източник: Opozicia.com

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply