img

Вижте какви са симптомите, които Ви подсказват, че имате проблем с черния дроб!

/
/
/
Как да разпознаем заболелия черен дроб?

Черният дроб изпълнява най-различни функции в нашия организъм. Той явно и неявно отговаря за нашия растеж, имунната система, храненето и половите функции. Заболяването на черния дроб възпрепятства тези жизнено важни процеси. С помощта на редица симптоми вие сами можете да определите вероятните проблеми с черния дроб .

Обезцветяване на кожата

Кожата и склерата (бялото) на очите пожълтяват, а урината става тъмно-жълта. Това са признаци на жълтеница, която е един от главните признаци на заболяване на черния дроб.

Хранене

Загубата на апетита с постоянно намаляване на теглото говорят също за дисбаланс на черния дроб. Появяват се признаци на анемия, чести пристъпи на гадене.Ходене по голяма нужда

Ако цветът на изпражненията стане светъл, това е сигнал за развиване на разстройство на черния дроб. Освен това, болните често се оплакват от раздразнени черва и нередовно ходене по голяма нужда.

Подут корем

Подпухнатост под дясната долна част на ребрата е също често оплакване на пациентите с болен черен дроб. Това подуване обикновено притиска диафрагмата и най-накрая завършва с болезнено дишане.

Нокти

Оглеждайте ноктите си – формата и външния им вид. Изкривените и белезникави нокти могат да говорят за проблеми с черния дроб.

Кръвоносни съдове

Често кървене от носа и появяване на синини също са признак на ненормална работа на черния дроб и дефицит на белтъчини.

Жажда

Честата и силна жажда , постоянни позиви за уриниране в някои случаи могат да указват за заболяване на черния дроб.

Други състояния

Честото главоболие, виене на свят , спазми, раздразнителност, депресия – всичко това може да е във връзка с нарушената работа на черния дроб.

Препоръчваме ви при тези и други подозрителни симптоми ви препоръчваме да се обръщате към лекар.

Източник: zajenata.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *