img

Вижте какви са симптомите, които Ви подсказват, че имате проблем с черния дроб!

/
/
/
Как да разпознаем заболелия черен дроб?

Черният дроб изпълнява най-различни функции в нашия организъм. Той явно и неявно отговаря за нашия растеж, имунната система, храненето и половите функции. Заболяването на черния дроб възпрепятства тези жизнено важни процеси. С помощта на редица симптоми вие сами можете да определите вероятните проблеми с черния дроб .

Обезцветяване на кожата

Кожата и склерата (бялото) на очите пожълтяват, а урината става тъмно-жълта. Това са признаци на жълтеница, която е един от главните признаци на заболяване на черния дроб.

Хранене

Загубата на апетита с постоянно намаляване на теглото говорят също за дисбаланс на черния дроб. Появяват се признаци на анемия, чести пристъпи на гадене.

Ходене по голяма нужда

Ако цветът на изпражненията стане светъл, това е сигнал за развиване на разстройство на черния дроб. Освен това, болните често се оплакват от раздразнени черва и нередовно ходене по голяма нужда.

Подут корем

Подпухнатост под дясната долна част на ребрата е също често оплакване на пациентите с болен черен дроб. Това подуване обикновено притиска диафрагмата и най-накрая завършва с болезнено дишане.

Нокти

Оглеждайте ноктите си – формата и външния им вид. Изкривените и белезникави нокти могат да говорят за проблеми с черния дроб.

Кръвоносни съдове

Често кървене от носа и появяване на синини също са признак на ненормална работа на черния дроб и дефицит на белтъчини.

Жажда

Честата и силна жажда , постоянни позиви за уриниране в някои случаи могат да указват за заболяване на черния дроб.

Други състояния

Честото главоболие, виене на свят , спазми, раздразнителност, депресия – всичко това може да е във връзка с нарушената работа на черния дроб.

Препоръчваме ви при тези и други подозрителни симптоми ви препоръчваме да се обръщате към лекар.

Източник: zajenata.bg

Коментирай чрез Facebook
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *