Кавал баница

Това е хитът на сезона, който ще ви накара да си оближете пръстите – Кавал баница!

Това е една разкошна баница, която се нарича кавал-баница със сирене и млечен крем.
Прави се по лесна рецепта и е неочаквано изумително вкусна, както ще разберете при първата хапка от нея, пише zajenata.bg.
Трябват ни един пакет готови кори за баница – около 500 грама, една кофичка кисело мляко, лъжичка сода за хляб, около 300 грама козе сирене „Жоси“ (може и друго), стотина грама масло, стотина грама крем Фантазия Йогурт, пет яйца, четири лъжици счукан шамфъстък, четири лъжици тиквено семе, което е изпечено и обелено, чаша газирана вода и сол.

Кавал баница става истинско чудо за небцето

Първо разбиваме яйцата и добавяме сиренето, което сме нарязали на много ситни парченца.
Слагаме в киселото мляко содата за хляб, прибавяме щирка сол и добре разбъркваме. Взимаме после по една кора от корите за баница и я прегъваме на две като я поръсваме с омекналото масло с крема, предварително оставени за малко на водна баня.

 В средата на кората по дължина слагаме от сиренето с млякото и яйцето, а после поръсваме с малко от тиквеното семе и начукания шамфъстък. После завиваме кората и започваме да нареждаме в тавата като пръчки (викат им кавали), докато не свършат корите за баницата и плънката.
След като всички рулца са вече наредени в тавата, отгоре ги надупчваме с вилица и поливаме с газината вода баницата. Слагаме и малко масълце и намазваме отгоре с жълтък от яйце. Накрая покриваме баницата с домакинско фолио и я поставяме да се пече в загрятата до умерено фурна.

Когато баницата е готова и я извадим, я покриваме с кърпа за около двадесет минути, за да омекне и после може сладко да си я хапнем. Да знаете, че става страшна разкошотия това нещо и бързо ще се превърне във ваша любима като на нас.

Да ви е много вкусно и до нови рецепти за апетитни и вкусни ястия!

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply