наказания за изневяра

Ужас! Вижте какви наказания за изневяра е имало в миналото!

Изневярата на жените спрямо законния им съпруг е едно от провиненията, за което са налагани най-тежките наказания през вековете.

Така например древните датчани са осъждали прелюбодейките на смърт, в същото време за убийство се налагала глоба в най-честите случаи. Това показва как са оценявали провиненията.

В някои от индийските кралства такава жена е била поставяна на улицата и през нея са прекарвали стадо слонове. След което погребение просто не е било необходимо да се прави.А в Сиам пък измислили още по-пикантно наказание-поставяли нещастницата в специално помещение, в което не можела да мърда, обливали я с урина от слоница и оставяли разбеснял се мъжкар да й се наслаждава, мислейки че прави секс със своя подобна.

Галите пък намазвали съгрешилата с кал, после я влачили по земята през цялото селище. Готите пък давали право на съпруга да убие съпругата си, ако каже, че тя му изневерява. Според някои хронисти, така мъжете, чиито жени не са се справяли добре са се освобождавали от тях.

В Диарбекир пък съгрешилата била убивана от цялото й семество и всеки член, независимо дали е възрастен или дете, нанасял удар с нож върху тялото й. Индианците от Канада пък сваляли скалпа на такава жена и я оставяли да умре от загуба на кръв.

Източник: ПИК

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply