img

Вижте кои са най-търсените и скъпоплатени професии в България!

/
/
/
Заплата от 11 хил. лв. за капитан на самолет и 8000 лв. за втория пилот са най-атрактивните предложения за работа, публикувани към момента в електронната борса на Агенцията по заетостта, съобщиха от utroruse.com.

Над 11 400 са свободните работни места на държавната борса, които се виждат в реално време чрез електронната страница на агенцията. Сред най-ниско платените професии са творческите: Държавната опера в Стара Загора търси балерини, балетисти и музиканти за оркестъра на 8-часов работен ден, а в замяна предлага минималната заплата, която от 1 януари е 460 лева.

В едно от софийските бюра по труда се търсят двама капитани на самолет и четирима летци-втори пилоти, които да започнат работа от средата на март. Договорите са срочни, а работата се води почасова. И за двете длъжности се изисква владеене на английски език. Заплащането е примамливо – 11 220 лева за пилота-капитан и 7950 лева за втория пилот.

Най-много обяви на електронната борса има за сервитьори и бармани – над 90 от работодатели в цялата страна. При тях заплащането варира между 420 лева за работа на смени във Вършец и 800 лева за същата работа в Карлово. Лекарите и началните учители също са търсени в много населени места – при лекарите най-атрактивната оферта идва от Харманли, където за работа на една смяна се предлага заплата от 1500 лева.В Силистра се търсят медици за Бърза помощ със заплата от 1100 лева, съобщава Дарик. При началните учители заплащането се движи в рамките между 600 и 680 лева, без съществена разлика в големината на общината. Регионалните различия се забелязват при финансовите специалисти – ако за старши счетоводител във Варна с изискване за минимум 5 години опит се предлага възнаграждение от 567 лева, то в София има оферта за младши счетоводител с английски и компютърна грамотност, със заплата от 1000 лева.

Минимална работна заплата се предлага на кандидатите за балетисти, балерини, оркестранти и гардеробиери в операта в Стара Загора. Местата са общо 7 и се работи на 8-часов работен ден. За същата продължителност домашната помощница в частен дом в София би получавала 700 лева.

Източник: Блиц

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *