img

Онлайн петиция за недоносените бебета – ще се включите ли?

/
/
/
На всеки 10 български деца, едно се ражда недоносено.

То има шанс да оцелее, да се стабилизира и да расте здраво и силно, но само в случай, че раждането премине сигурно и се положат нужните грижи за детето след това. Според законите, децата са приоритет на националната здравна стратегия. Практиката, обаче, показва друго…

Все още няма единни стандарти за качество, гарантиращи добро обгрижване на всички бременни жени, както и на новородените и недоносените деца. Все още няма мащабни кампании с информация за превенция. Все още няма достатъчно квалифицирани специалисти, достатъчно специализирана апаратура, следболнична помощ и дори психологическа подкрепа за родителите. Разбираме за този проблем едва когато (недай си Боже!) се сблъскаме с него.

Но ние точно сега, точно в този момент можем да помогнем на малките герои, чиято първа борба е тази за живот.

Можем да помогнем и на родителите им да бъдат силни и да вярват! Нужни са само няколко минути, за да подпишем Петицията за здравето на недоносените ни деца.

Инициативата е на фондация „Нашите недоносени деца“ и се стреми към въвеждането на единни стандарти за повишаване качеството на грижите за недоносени новородени и техните родители. Петицията ще бъде внесена в Министерството на здравеопазването на 25.11.2014, заедно с копие до НЗОК. Колкото повече граждани са я подкрепили, с толкова по-голяма тежест се сдобива тя.

Затова нека помогнем на българските бебета! Подписването на петицията отнема минута, но може да спаси животи!

Подпишете петицията ТУК!

Благодарим ви!

Коментирай чрез Facebook
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *