img

Българска майка предизвика истински фурор със снимките на 9-месечното си бебе патриот (снимки)

/
/
/
9-месечно бебе, облечено в народна носия и с българското знаме в ръце, предизвикаха истински фурор в мрежата.

Снимките на малкия Калоян са качени в една от пернишките групи във Фейсбук от Поли Василева и са посветени на провелия се през уикенда фестивал на маскарадните игри „Сурва”, пише БЛИЦ

9-месечно бебе„Той е Калоян от Перник. На 9 месеца е и едва стои на крачетата си, но здраво стиска българското знаме – изправено! Няма никаква представа защо е облечен в народна носия и защо трябва да държи трибагреника, докато е още с биберон в устата, обаче… Ако родителите му, които определено имат представа, продължат всяка година да го водят по следите на българщината и да слагат знамето в крехката му ръчичка, някой ден тя ще укрепне и ще го държи все по-здраво, а той ще разбере ЗАЩО.

Дай, Боже, да разбере и КАК! И тогава може би вече ще знае, че злите сили се прогонват не само с „мълчана вода“, а кукерските хлопатари са необходимият предвестник и глашатай… И тогава може би синьото в бистрите му детски оченца, ще се ококори в един безбрежно-светъл хоризонт пред всички чеда на България…

Бебе патриотВъпреки че 9-месечният Калоян още няма никаква представа, ТОЙ вече е ЗНАМЕНОСЕЦ! Дай, Боже!”, пише с възхищение Елица Виденова.

Коментарите под кадрите с гордия невръстен българин и към този момент продължават да валят. „Браво на всички родители, че възпитават децата си да обичат и почитат българските традиции”, „Точно така трябва да се продължава българската традиция”, Браво бъдете здрави и благословени! Българското или го има в нас или не, но тук живее и се предава и на най-малкото поколение !!!”, пишат хората в мрежата.

Коментирай чрез Facebook
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *