Тайни функции

8 тайни функции, които твоят телефон има, а не знаеш за тях!

Вероятно вече няма човек, който да не притежава смартфон в джоба си. Все пак, въпреки този факт, няма много хора, които знаят за всички невероятни неща, на които тези устройства са действително способни.

Представяме ви 8 от най-интересните характеристики на Андроид.

Най-лесният начин да запазите енергията на батерията


Ако изберете черен или просто тъмен фон за вашия екран, ще забележите, че вашето устройство поддържа заряда си за много по-дълго. Тази функция все още не е на разположение за всички Android устройства, но е приложена върху повечето Samsung смартфони и таблети. Пробвам!

Четене и слушане


Не само можете да прочетете тази статия, но можете да я слушате, ако имате Android устройство. Така че, ако предпочитате да чуете постъпващата информация, а не да я четете, отидете в Settings -> Достъпност (Accessibility) и включите опцията (Text-to-Speech Output ).

Дистанционно управление


Просто отидете в Settings -> Security -> Device administrators и маркирайте полетата непосредствено до Android Device Manager, Remotely locate this device и Allow remote lock and erase. Сега, ако загубите вашия смартфон, можете да го намерите и да го блокирате, без да губите своите данни

Включване на режим за гости


Ако искате временно да дадете телефона си на друго лице, но да се запазят личните ви данни поверителни, използвайте режима като гост (Guest Mode). Плъзнете надолу от върха с два пръста, и докоснете иконата на потребителя, по горния десен ъгъл ще се появи иконата за гости Add, и ще можете да изберете кои действия ще бъдат позволени.

Screen magnifier (Увеличаване)


Хората с лошо зрение често нямат представа колко тази функция може да им помогне. Просто отидете в Settings -> Accessibility -> Magnification gestures. След това ще можете да се фокусирате върху всяка част на дисплея само с пръст.

Контролирайте вашия смартфон с движения на главата


Има ситуации, когато просто трябва да използвате притурката си, но ръцете ви са заети по друг начин, или просто е твърде студено навън. Има решение за това! След като инсталирате безплатно приложение, наречено EVA Facial Mouse ще можете да управлявате вашето устройство с движения на главата си! Подробно ръководство за монтаж е тук.

Тайната игра

Като се започне с Android 2.3 Gingerbread, Google поставя една малка тайна, присъствали на потребителите във всички техни устройства. Въпреки това, намирането на това може да се окаже доста трудно. Ето инструкции за това как да го направите. Първо, отидете на Settings и изберете за телефона или за таблета. Бързо натиснете Android version на няколко пъти, и когато една малка бяла ружа се появява на екрана, бързо я докоснете отново и специалната мини-игра, ще се отвори. Не сте го намерили още? Е, какво чакате?

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply