img

Разберете какви скрити болести имате чрез няколко древни и изпитани трика

/
/
/

Как традиционната китайска медицина може да прочете от лицето ви вашето моментно здраве? Какво можете да видите, когато се погледнете в огледалото? Според китайската медицина, лицето е прозорец към здравето. Челото, носа, брадичката, дясната буза и лявата буза са 5-те зони, които дават признаци за това, което се случва в нашето тяло.

Повечето хора не осъзнават, че лицето дава информация за това какво се случва под повърхността. Вашето тяло говори единствено чрез езика на дисбаланса, който се случва вътре. Всяка част от лицето отразява различни елемента: огън, земя, вода, метал и дърво, които отговарят на определени органи. Именно поради това сигналите на лицето могат да ви предупредят, ако нещо сериозно се случва с тялото.

Чело

Според китайската медицина, челото отговаря на елемента огън. Това е свързано със сърцето, червата, ума и духа. Разгледайте внимателно челото и потърсете зачервяване или малки кръвоносни съдове, които се появяват като промяна на цвета на кожата. Ако намерите, те може да са признак за проблеми със сърцето. Промяната в цвета може да бъде причинена от последните силни емоционални преживявания, като например загубата.

Сърдечният удар често може да се предскаже със синьо-зеленикав оттенък на челото. Ако имате промяна в цвета на кожата на челото, която е съпроводена с учестено сърцебиене, световъртеж, задух, болки или изтръпване в лявата ръка, незабавно потърсете лекарска помощ.

Нос

Носът отговаря на елемента земя, така че това ни показва неговата връзка със стомаха, далака и панкреаса. Симптомите обикновено се проявяват като пъпки в горната или страничните части от носа. Помислете какво сте яли предходните няколко дни. Дали храната е била твърде пикантна, пържена, с мазнини или общо нездравословна? Ако отговорът е положителен, тогава храненето представлява голям проблем за вас. Като резултат предизвиквате лошо храносмилане, запек или диария.

Спукани капиляри или зачервяване при корена на носа може да показва проблеми с алкохола или пък просто да означава, че твърде много се притеснявате и сте постоянно под стрес. Опитайте се да се успокоите и отпуснете с медитация или йога.

Брада

Брадичката е област, която съответства на елемента вода, а тя е и вътрешно свързана с бъбреците, пикочния мехур, включително с хормоните и жлезите. Тъмни петна върху кожата около устата и брадичката показват проблеми с бъбреците или пикочния мехур. Също така, пъпки около брадичката може да са признак за хормонален дисбаланс. Проблемите най-често се появяват, когато тялото произвежда в излишък естроген и тестостерон.

Погледнете вдлъбнатата част между носа и горната уста. Тази малка площ се отнася до матката и яйчниците при жените, т.е. простатата при мъжете. Хоризонталните линии или промяна в цвета на кожата може да са признак на проблем с безплодието заради ендометриоза или кисти.

Според китайската медицина, хората, които имат малка брада имат генетична предразположеност за слабост на бъбреците и пикочния мехур. Но това не означава, че ако и вие имате малка брада със сигурност ще развиете заболяване, свързано с тези органи.

Дясната буза

Дясната буза отговаря на метала, така че точно затова тази област се отнася до белите дробове и дебелото черво. Проблемите с тези органи могат да се наблюдават чрез промяната в цвета на кожата на дясната буза. Също така, акне, екземи или зачервяване в тази област, може да бъде признак за предстояща настинка.

Различни заболявания на белите дробове, както и на горните дихателни пътища могат да стимулират визуални симптоми на дясната буза. Хората, които са предразположени към респираторни алергии или астма, имат склонност към екземи, лек обрив или поява на нежно синьо-зеленикав оттенък на дясната буза.

Лявата буза

Лявата буза отговаря на елемента дърво. Той се свързва с черния дроб и жлъчката. Спуканите капиляри и зачервяванията показват възпаление или токсини на черния дроб. Спуканите вени, зачервяването и обрив понякога може да бъде знак за високо кръвно налягане. От друга страна, жълтеникавият нюанс под лявото око може да символизира камък в жлъчката или високи триглицериди и холестерол.

Проблемите в тази част на лицето могат да открият дори и емоционални състояния, като гняв и депресия. Имайте предвид, че има много начини, по които тялото ви предупреждава, че е стигнало до загуба на вътрешен баланс, така че никога не пренебрегвайте знаците, които ви изпраща.

Други новини:

Ето какво ще се случи, ако всеки ден ядете фъстъци

Ако сте депресирани, този чай веднага ще ви усмихне

Това невероятно растение е 100 пъти по ефективно от химиотерапията

Източник: Dnesbg.net

Коментирай чрез Facebook
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *