болки в петите

Имате ли болки на това място в никакъв случай не трябва да ги пренебрегвате

Обикновено болките в петите се появяват в ранните сутрешни часове.

Това е първото нещо, което усещате, след като се събудите и направите няколко крачки.

Може би приемате болките в петите като нещо нормално, но не трябва. Те може да са сигнал за различни проблеми. Най-често при подобно оплакване медиците поставят диагноза шип в петата.

В най-добрия случай те може да се появят след продължително ходене или стоене на едно място. В повечето случаи болките в петите отшумява след няколко минутно ходене или по-скоро накуцване.

Най-често при подобно оплакване медиците поставят диагноза шип в петата. Понякога обаче този симптом алармира за проблем с надлъжния свод на крака. Често пъти дори се твърди, че болката в петите има механичен произход.

Понякога болката в петите може да е сигнал за плантанарен фасцит. Това представлява възпаление на плантанарната фасция на стъпалото. Обикновено то се причинява от прекомерното й натоварване.

Характерното за този проблем е, че той се появява обикновено при хората с наднормено тегло, както и при активно спортуващите.

При все, че на пръв поглед двете групи хора се различават твърде много, то те имат и едно общо нещо. Общото между тях е, че и в двата случая петите са натоварени било то от спортните занимания или от наднорменото тегло.

Болката в петите може да е и сигнал, че сте натрупали твърде много шлаки в организма, пише ezine.bg.
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply