незаконни неща

Няколко неща, които правите без да знаете, че са незаконни!

Ние всички си мислим, че сме доста добре образовани относно законите в нашите страни.

Въпреки това, си има логични правила, които дават на нашето общество неговата структура, има някои, които са леко умопомрачителни. Ето и някои от най-необичайни незаконни неща, които много ще ви изненадат!

1. Хазарта в библиотека


Не звучи като нещо, което се случва редовно, нали? Но през 1898 г., съда на Обединеното кралство е бил принуден да въведе “Закона за Библиотечни престъпления” забраната включва ограничение на  хора от (наред с други неща) хазарт в рамките на една библиотека, нарушителите се глобяват с 40 шилинга!

2. Носенето на броня в сградата на Парламента


Изпълнено по време на царуването на крал Едуард II, този закон е въведен за да се спре насилието в парламента.

3. Да си осиновиш кит!


… Най-малко на  3 мили радиус от Британския бряг. Всички китове, делфини, есетрови риби и морски свине  принадлежат на кралицата.

4. Контрабанден алкохол


Технически е все още незаконно да се транспортира бира и спиртни напитки между провинции и щати. Това е нещо като дните по време на сухия режим, но правилото се пренебрегва масово, основно от суденти!

5. Използване на твърде много монети


В Канада излезе закон против използването на прекалено много монети при плащания!

6. Кофеин в безалкохолни напитки


Този канадски закон против кофеина в безалкохолните беше отменен едва през  март 2010 г. – състоял се е в това, че  всички не-тъмните безалкохолни напитки до тогава е  трябвало да будат буквално само вода и захар. В наши дни все пак, има ограничения за това колко кофеин може да се поставя в канадски безалкохолни напитки.

7. Хвърляне и подбутване на прасе


Нито едно от двете не  звучи реално, нали? Но през 1989 г., Флорида направи незаконно за барове да организират или да участват в състезания по хвърляне на прасенца!

8. Похапване на хора


Канибализмът е незаконен в цял свят.

9. Kinder Surprise

Малки шоколадови яйца с изненада играчка вътре … какво има толкова в тях, че да са незаконни? Е, в САЩ, сладки неща със играчки в тях са забранени от 1938 г. насам, поради опасения за опасност от задушаване. Kinder Surprise се продава свободно  във Великобритания и в цяла Европа.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply