менструални цветове

Естествени сигнали за опасност: Вижте какво разкриват за вашето здраве менструалните цветове!

Менструалният цикъл продължава обикновено 6-7 дни.

През този период, почти всички жени страдат от болки в долната част на корема, главоболие и необясними промени в настроението.

Но питали ли сте се, дли има някакви проблеми в това, което остава в тоалетната? Може би цвета и състава на менструалната кръв се е променил?

Според експерти, цветът може да каже много за това, което става вътре в тялото ви.

Секретите стават по-бледи? Или може би по-тъмни?

Моля, прочетете тази нашите инструкции, и след това, ако все още имате съмнения, си запишете час за гинеколог.

Розов цвят.

Розовата менструална кръв е обикновено е в началото или в средата на менструалния цикъл. Но когато през целия период е бледа, по-скоро аномалия, която между другото, може да бъде ранен признак на бременност или хормонални нарушения.

Може би това е дори полова болест. Ако забележите, че отделянето си е розово, че е време да се види гинеколог.

Ярко червен цвят.

Когато кръвта става някак необяснимо ярка и се излива бързо и в плътен поток, най-вероятно просто водите активен начин на живот.

Всичко е нормално, но ако имате по-обилно от обичайното, трябва да си обърнете внимание.

Тъмночервен цвят.

Тъмночервена менструална кръв обикновено се наблюдава в средата или във втората част на цикъла. Това също е вариант в нормата, ако като количеството е в рамките на нормата за вас. В противен случай, се свържете с вашия гинеколог. Аз не бих искала да плаша никого, но това може да е признак за развиващ се тумор.

Оранжево-червен цвят.

Оранжево-червено – това е много необичайно. И всъщност това е първият признак на инфекция. Това обикновено се дължи на факта, че кръвта се смесва с други течности от шийката на матката.

Ако се окажете в такова положение, веднага се изпращате на гинеколог.

Тъмнокафяв цвят.

Тъмна гъста кръв по време на менструален цикъл е силен сигнал към тялото, че кръвта застоява в матката. Обикновено такова течение се случва на сутринта.

Ако се притеснявате за прекалено тъмен на цвят, отидете на гинеколог. И ако в същото време има жълтеникав оттенък, това е също един от най-сигурните признаци на инфекция.

Цвят нормален, но кървене – в изобилие.

Ако това е втория или третия ден на менструацията, то е правилно. Но ако това продължава през всичките дни на цикъла, трябва да се обърнете към гинеколог.

Моля, споделете това важно напомняне на приятели!

Източник: zajenata.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply