img

Свекървата ми каза тази СТРАХОТНА РЕЦЕПТА и от както я правя всички вкъщи са доволни и не спират да я хапват!

/
/
/
Не можете да си представите живота си без вкусни десерти. Те могат да разведрят и най-скучният, или лош ден.

Това е цяла  кулинарно изкуство .

Днес ще ви кажем, как да приготвите най-известния десерт в света – тирамису . Ще ви разкрием някои тайни, за да ви помогнем да спестите много време и пари, например, чрез приготвяне на най-деликатния  аналог на сирене маскарпоне . Само си представете, как се топи в устата ви …


 Как се прави тирамису у дома
СЪСТАВКИ

 

  • 250 грама маскарпоне
  • 50 грама захар
  • 250 мл сметана
  • 2 яйца
  • 6 бр. бишкоти (или други бисквити)
  • 200гр. консервирани или замразени череши (малини, ягоди)
  • 200 мл.
    прясно сварено кафе
  • 500 г млечен шоколад
  •  

    ПОДГОТОВКА

     

    1. Ако цената на сиренето маскарпоне ви обърква, направете неговия аналог. Вземете 150-200 грама извара, 50 мл сметана, 2 яйца, 50 грама пудра захар. Първо отделно разбийте изварата, след това- жълтъците и половината пудра захар, а след това  втората половина на захарта на прах и накрая сметаната. След това всички съставки се смесват до получаване на кремаво хомогенна маса.
    2. Разделете жълтъците от белтъците и ги смесете с маскарпонето и захарта. Всичко се разбърква добре.
    3. Сега разбийте с пасатор белтъка и сметаната.
    4. Смесете двете получени маси и кремът е готов.
    5. Сега, да вземе две пластмасови бутилки, измийте ги добре и изрежете тясната си част/гърлата.
    6. Сега съединете двете части на бъдещата форма, както на снимката.
    7. Попълнете формата с крем половината. Просто не го яжте, докато не сте го направили.
    8. Сега сложете плодове в средата.
    9. Потопете бишкотите в кафето и ги поставете върху плодовете.
    10. Поставете втората половина на крема. Добавете плодове по ръбовете. Отново поставете бишкоти, потопени в кафе.
    11. Сега сложете десерта за 3 часа в хладилника, така че добре да се напои и замръзне. После го извадете от формата. Направете го лесно, просто се разделете бутилките. Ето един трик!
    12. Разтопете шоколад на водна баня и полейте десерта.
    13. Украсете тирамисуто с плодове.
    14. Бон апети!

Източник: zajenata.bg

Коментирай чрез Facebook
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *