img

Направете още днес тези цигански кюфтенца и гледайте как всички ще си облизват пръстите (рецепта)

/
/
/
Трудно е да се каже дали това е наистина ястие от циганската кухня или е наречено така, защото в състава си е многопластово като мистериозния номадски народ …

Което и да е от двете, ще ви признаем честно – никога преди не сме правили такива сочни кюфтета!

цигански кюфтета



ПРОДУКТИ:
  • 700 гр. смляно говеждо месо
  • 1/2 хляб
  • 3 средни глави  лук
  • 2 големи скилидки чесън
  • 3 средни домата
  • по 1 малка връзка  магданоз и копър
  • 150 мл прясно мляко
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. слънчогледово олио

цигански кюфтета

ПРИГОТВЯНЕ:
  1. Нарежете хляба и го напоете в млякото.
  2. Пасирайте лука и чесъна, добавете солта, млякото и хляба и отново разбийте до гладка смес.
  3. Получената маса изсипете в каймата.
  4. Обелете доматите, като преди това ги пуснете за няколко секунди във вряща вода, и ги нарежете на малки кубчета. Накълцайте ситно зелените подправки и ги смесете с доматите. Оставете ги да престоят малко така, като излеете получения сок.
  5. Смесете доматите с мляното месо. От получената маса оформете средни кюфтета и ги поставете върху намазана с олио тава. Печете на 220 ° С в продължение на 25-30 минути.

Възнаградете се за вечеря с тези вкусни, сочни, нежни кюфтенца – истинска наслада! Поднесете ги с любимия си сос!

Цигански кюфтенца

Източник: zajenata.bg

loading...
Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *