типове гърди

Има 7 типа женски гърди – вижте как да изберете правилния сутиен!

Гърдите са онази женствена част от нашето тяло, с която често се гордеем и обичаме да подчертаваме с различни видове деколтета.

Оказва се, че в света съществуват само седем типа женски гърди, твърди американско списание. Представяме ви ги, заедно с няколко съвета какъв тип сутиен е най-подходящ точно за тях, според формата им:

Кръгли гърдиКръгли

Вие сте надарени с една от най-хубавите женски форми. Дори да не са напълно еднакви една с друга, формата им определено може да бъде определена като кръгла. На вас не са ви нужни оформящи сутиени с подплънки, спрете се на такива, които са солидни, но не придават допълнителен обем на гърдите ви.

Гърди изток-западФорма „изток-запад“

Дори ако зърната ви не сочат в противоположни посоки, но не са на нивото на корема(както при кръглия тип), вие спадате към тази категория. За вас перфектен е т.нар. t-shirt сутиен – леко изрязан отдолу, който ще оформя добре гърдите ви.

Гърди страничен наборФорма „страничен набор“

Вие имате определено разстояние меду гърдите, но формата ви не е толкова полюсна като при „изток-запад“. Сутиенът, на който трябва да се спрете може да е тип „бриджитка“ със стягаща лента, която да минава точно под бюста.

Гърди форма сълзиВъв формата на сълзи

Ако имате подобен тип гърди лесно можете да ги объркате с кръглия тип и все пак, има разлика във формата. За вас са подходящи всякакъв тип сутиени.

Стройни гърдиСтройни

Този тъп гърди са по-малки в краищата и по-дълги, отколкото широки. Ако сте притежателка на такъв тип, можете да си изберете сутиен с подплънки, като чашките могат да бъдат една идея по-малки.

Асиметрични гърдиАсиметрични

Едната гърда е по-голяма от другата, като това може да се забележи. Не ви трябва някакъв по-специален тип сутиен, доверете се на такъв с отделящи се подплънки и ги слагайте когато сметнете за нужно.

ГърдиФорма „звънец“

Този тип се различава от кръглата форма и от тази във формата на сълза и по-скоро приличат на звънчета по форма. Ако имате такъв тип гърди, помислете за сутиен, който е солиден и ги държи на мястото им. За да не са прекалено стегнати, когато си избирате сутиен пробвайте дали има два пръста разстояние на гърба.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply