img

Никога не зареждайте телефона си навън, защото…

/
/
/
loading...
Всички познаваме това чувство – навън сме, батерията на телефона ни пада, но ние усилено продължаваме да пишем в социалната мрежа.

И изведнъж идва спасението – USB порт или просто контакт, който сякаш чака точно нас. Това чувство обаче бързо изчезва в момента, в който осъзнаем, че може би сме включили телефона си в хакнато устройство.

В момента, в който свържете апарата си, той вече е „инфектиран” и това може да компрометира всички ваши данни в него”, коментира за Си Ен Ен експертът Дрю Пайк, сътрудник на фирмата за сигурност Authentic 8, цитира Нова Телевизия.

Местата, на които можете да заредите телефона си и да получите безплатен безжичен интернет, са разнообразни – летища, конферентни зали и паркове.

Много хора се прикачват към тези мрежи, но това не значи, че те са безопасни. USB връзката, с която правите това, се използва също и за да изпраща данни от вашите телефони към други устройства. Това е както когато свързвате телефона и компютъра си с кабел, за да прехвърляте снимки и видеа. Ако портът е компрометиран, няма никакъв лимит за информацията, която може да бъде източена от телефона Ви, включително имейли, текстови съобщения, снимки и контакти.

Източник: ПИК

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *