img

Сингапур изуми света с панелките на бъдещето

/
/
/
loading...
Само на 20 минути северно от оживения център на Сингапур се оформи нов жилищен комплекс.

Това е модерната версия на нашите панелки. Само че по нищо не им приличат. Те са в ултра модерен и скъп вариант. Противно на очакванията обаче този скъпарски скъп комплекс е предназначен за средната класа на Сингапур.  

Чудните панелки са проектиран от известния Моше Сафдие – израелско-канадски архитект.

Той е  отговорен за прочутия град-държава Marina Bay Sands resort, а Sky Habitat е 38-етажна сграда, предназначена за средната класа на Сингапур. Този жилищен комплекс в сърцето на града изследва балансът на живота при  висока плътност на застрояването и контакта с пейзажа и градините. Проектът включва огромен паркинг и много зелени площи, басейни, помещения за събития и пешеходни алеи. Цялата структура е добре вентилирана и отворена за повече въздух и светлина, много необходими при тропически климат като този на Сингапур. Освен това дизайнът на двете сгради осигурява оптимална гледка на обитателите.

Съоръженията в Sky Habitat включват тенис корт, детски кът за игра, барбекю и водни стени.

През 2013 година пък в Ню Йорк проектът My Micro NY спечели състезание за дизайн за първите „микро апартаменти“, спонсорирани от жилищния отдел на града. Тези предварително сглобени жилища имат за цел да осигурят достъпно място за живот за необвързани хора в мегаполиса. Отделните модули вече се сглобяват в корабостроителницата в Бруклин, а сградата ще бъде показана тази пролет в Манхатън, според New York Times.

Първата „микро“ сграда в града ще разполага с 55 апартамента под наем, с площ между 24 и 33 кв. м, с големи прозорци, достатъчно място за багаж и малки балкони. Тъй като удобствата са важни за обитателите на микро апартаментите, сградата ще разполага с място за срещи, кафене, обща градина на покрива за обитателите, както и с пералня, помещение за велосипеди и фитнес./Марица.бг

Сингапур построи панелките на бъдещето
Сингапур построи панелките на бъдещето
Сингапур построи панелките на бъдещето
Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *