как да не хъркаме

10 трика, с които да се отървете от гадното хъркане!

Любовта побеждава всичко. Тя разбива бариери, премества планини, пресича океани и променя животи.

Няма нищо, което обичаме и да не можем да преодолеем… с изключение на хъркането, което е третата най-честа причина за развод в САЩ и Великобритания. За тези, които хъркат и тези, които споделят едно легло с някой, който хърка, имаме някои съвети и трикове, които можете да опитате, за да преодолеете този дразнещ навик.

1. Спете на една страна

Когато спите по гръб, се затруднява дишането и на свой ред причинява тези досадни звуци. Ако спите на една страна е доста по-голям шанс, хъркането да спре.

2. Опитайте се да загубите част от теглото

Това е подобно на предходната точка. Ако сте с наднормено тегло, белите дробове и шията блокират приема на въздух, което води до хъркане. Но това може да бъде най-малкия проблем, защото с наднормено тегло също се увеличават шансовете да страдате от сънна апнея.

3. Издухайте носа си преди лягане

Дишането през устата често причинява хъркане, така че е добра идея да се опита да се диша през носа. За това ние препоръчваме почистване на носа много добре, а ако е необходимо, използвайте някои назални спрейове за изчистване на дихателните пътища, преди да си легнете.

4. Използвайте ленти за нос

Ако вие или вашият партньор хъркате поради запушване на носа, може да опитате с помощта на специални носни ленти, които отпушват вашите носни проходи, подобряват дишането, а може и да помогне за намаляване и дори премахване на хъркането.

5. Ринит или друг медицински проблем

Ако нито един от тези помощи и средства не работят при вас, отидете на лекар. Хроничен синузит, кисти и други медицински проблеми могат да бъдат причината, поради която хъркате, а Вашият лекар може да предложи как да се отнасяте към тях.

6. Запушете ушите си

Ако нищо не работи и вашият партньор не е съгласен с медицинската намеса, друг вариант е да използвате тапи за уши, за да ви помогнат да заспите. Но не ги използвате всеки ден, тъй като ушите ви се нуждаят от почивка.

7. Натурално лечение

Има редица природни антихистамини, като коприва, които могат да помогнат за лечение на хъркането. Поставете чаша сушени листа от коприва в около две чаши вряща вода за 10-15 минути и изпийте чая преди лягане. Гаргара ментов чай ​​преди лягане също помага за борба с алергия.

8. Почистете къщата добре

Алергиите са една от основните причини за хъркането, така че е много важно да се чисти къщата често, особено вашата спалня.

9. Вашата диета

Вярвате или не, това има много общо с хъркането. Избягвайте тежки храни и алкохол преди лягане. Алкохолът отпуска мускулите на гърлото, което прави хъркането по-вероятно.

10. Спете в отделна стая от вашия партньор

Отделните спални може да звучи малко крайно, но това в крайна сметка е един ефективен начин и за двама ви  да получите повече часове на блажен сън и гаранция, че ще бъдете активни и сияйни на следващия ден.

Друга алтернатива е да се спи на противоположните страни на леглото. Ако нищо не работи, не се отчайвайте. Винаги има шанс, с времето ще свикнете с хъркащите звучи, идващи от партньора ви, а те дори могат да ви помагат да заспите!

Източник: поничка

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply