как да научим бебето

Как да научите детето „да си върши работата“ в гърне само за 3 дена!

Без съмнение, всички родители се наслаждават да гледат децата им как растат във всички етапи от тяхното развитие.

Някои от тези етапи са по-сложни, отколкото други, включително, когато нашите деца правят преход от памперси към използване на гърне.

Това често е дълъг и труден път. Но вече има голяма техника, която работи 100%.

Техниката на Фелом включва детето да ходи голо от кръста надолу (когато е у дома) и носенето на широки панталони с нищо отдолу (когато е на публично място). Въпреки това, също е препоръчително, детето ви все още да носи памперс през нощта.

Вие ще трябва да направите следното, когато прилагате този метод:

-Снабдете се с няколко детски гърнета. В идеалния случай, трябва да се постави по едно във всяка стая на дома ви.
-Винаги трябва да има памперси и няколко чифта панталони на разположение за всеки случай.
-Ако живеете на място, където е често студено, е препоръчително да се слагат чорапи на краката.

На първия ден:

-Оставете детето да се разхожда голо от кръста надолу през целия ден. Наблюдавайте я/го. Когато имат нужда, го заведете до най-близкото гърне.
-Позволете на детето ви да консумира солени закуски или храни с високо съдържание на вода, и се уверете, че те пият много течности, така че те ще имат нужда да ползват тоалетна.
-Когато вие или вашият партньор трябва да се използвате тоалетната, вземете детето с вас. Демонстрирайте всички различни етапи, които възрастните правят. Децата могат да се научат много бързо, когато им е даден пример.
-Празнувайте всеки път, когато успяват да използват гърнето правилно. След като са успели това 10-12 пъти, децата започват да го използват самостоятелно.
-Ако детето ви не успява да използва гърнето, не го карайте или не се дръжте по начин, който може да го накара да се срамува.
-Преди лягане, кажете на детето ви, че е време да използва гърнето. Сложете памперс точно преди заспиване, за да се избегнат дребни инциденти.

На втория ден:

-Придържайте се към използвания в първия ден метод. Въпреки това, на втория ден вие трябва да излезете навън за един час в следобедните часове. Изчакайте детето да използва гърнето, и след това излезте веднага. Това им помага да се научат да ходят до тоалетната доброволно.
-Когато излизате от дома сложете на детето ви широки панталони с нищо отдолу. Да не се носят памперси или нормално бельо. Вашата цел е да излезете и да се върнете вкъщи, без да има инцидент и без да се налага да използва гърнето, когато сте навън.
-Стойте близо до дома. Просто се разходете из квартала. Вземете преносимо гърненце с вас за всеки случай.


На третия ден:

Придържайте се към инструкциите, които следвате в първия ден, но сега трябва да излезете с детето ви два пъти: един час сутрин и един час в следобедните часове. Всеки път, поканете детето ви да използва гърнето преди да излезете.
Отново, когато излизате, детето ви трябва да носи широки панталони с нищо отдолу. Вземете преносимо гърнето и дрехи само в случай, че нещата не вървят добре.
Ако не получите добри резултати, изчакайте около 6 до 8 седмици, за да опитате отново. Не забравяйте, че тази техника изисква търпение, давайки много подкрепа и време.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply