трикове за пробване на дрехи

От както разбрах тези ЦЕННИ ТРИКОВЕ вече не ми се налага да меря дрехите в магазина – просто купувам и всичко ми е по мярка!

Има моменти, след като спешно са ни нужни нови модерни дънки. Но нямаме нито желание, нито сили да ги пробваме заради липса на подходящи условия. Липсата на условия не е необичайно за някои наши търговски обекти.

Какво да правим тогава?

Разбира се, има и такива случаи, в които трябва да се остави депозит, за да ги вземете за малко у дома да ги премерите и да ги върнете в случай на грешен избор.

Но най-често просто желаете да си ги купите и бързо да напуснете магазина. В края на краищата, нека да бъдем честни, пробването на дънки е занимание със съмнително удоволствие, особено когато сте се спрели на супер тесен, ултра-модерен модел, а в близост няма никакъв климатик, нито вентилатор. Kak да изберете тогава точния размер.

Как да изберем точния размер дънки без да ги пробваме

Предлагаме ви да се възползвате от някои хитрости, които биха могли да ви помогнат с почти абсолютна точност да изберете правилните по размер дънки, спестявайки си време, сили и емоции.

1. За да се разбере дали ще ви станат дънките в областта на талията, увийте около врата си колана им по този начин, като предварително сте го закопчали. Ако краищата се събират, значи дънките са подходящи. За съжаление, този метод е само за тези, които не са с наднормено тегло. В противен случай определянето на пропорциите няма да се получи. Отново тези, които са стройни имат късмет!

Как да изберем точния размер дънки без да ги пробваме

2. Стиснете ръката в юмрук, сгънете я в лакътя и я поставете хоризонтално в талията на панталоните или дънките. Ако коланът между юмрука и лакътя е точен по размер, то и на кръста дънките ще ви стоят добре.

3. Закопчаните дънки прикрепете към средата на предната и задната част кръста. Ако дължината на колана е достатъчна за този полуобхват, то това е вашият размер.

За определяне пък на размера на чорапа, увийте го без разтягане около юмрука си. Обиколката на юмрука е приблизително равна на дължината на стъпалото. Дължината на стъпалото е приблизително равна и на разстоянието от китката до лакътя. Това може да бъде полезно не само при избора на чорапи, но и на обувки.

Ако не знаете кой е вашият размер дрехи, а на етикета или табелката по щастлива случайност е указана обиколката на гърдите, разделете на 2 – това ще бъде размерът ви. Например, ако носите размер 42, а на етикета е посочена гръдна обиколка 88, дрехата ще бъде твърде голяма, защото това е размер 44. И обратно, ако умножите размера си по 2 – ще получите обиколката на гърдите. Разбира се, това е за тези, чиято фигура е стандартна!

Ето такива прости хитрости могат да ви помогнат в ситуации, когато наблизо няма продавач-консултант и на облеклото няма идентификационни табелки. А вие знаете ли как да изберете дрехи по ваш размер, без да ги пробвате?

Източник: zajenata.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply