img

9 страхотни трика за домакинството, които гарантирано ще опитате още днес!

/
/
/
317 Views
Днес ще ви помогнем да издигнете готвенето на ново ниво

Приготвили сме ви  няколко безценни трика,  които ще ви помогнат да спестите ценно време и да направите истински кулинарни шедьоври в кухнята.

Полезни трикове при готвене
  1. За да могат черупките на сварените яйца  лесно да се обелят , добавете във водата, в която ги варите, резен лимон или половин чаена лъжичка сода за хляб .трикове в кухнята
  2. Какво може да провали домашно приготвените равиоли ? Само твърдото тесто. На тези, които често се глезят с това ястие, предлагаме да се въоръжат с чаша студена вода  и в момента, в който равиолите изплуват на повърхността, изсипете на тънка струйка студената вода във врящите равиоли.трикове в кухнята
  3. Вече не е нужно да тичате при съседката, за да помолите за яйце за сладкиша, понеже сте забравили да купите. Лесно е да го замените с половината от  един узрял банан  .трикове в кухнята
  4. Понякога е необходимо към гозбата да добавите няколко скилидки, и дори цяла глава,  чесън. Почистването им е истински ад! Улеснете си задачата с помощта на микровълнова фурна : Поставете чесъна в нея и го пуснете за 15 секунди на минимална мощност. Ще обелите люспата много по-лесно.Обелете лесно чесъна
  5. Преди да си купите чушки , обърнете внимание на броя на издатините на дъното. Чушка, която има 3 издатини, е по-сладка – тя може да се използва в суров вид, а тази с 4 е по-еластична и леко горчива, така че е идеална за готвене на различни ястия.трикове в кухнята
  6. Конецът за зъби  е идеален за рязане на всякакви печива, включително торта. Този трик е подходящ и за сурово тесто – например, ако готвите канелени рулца, ще може лесно да ги нарежете с него.трикове в кухнята
  7. Пържените картофи са любима вечеря в много семейства. Може да си спестите време и олио, като приготвите  картофите на фурна. Просто измийте грудките, направете в тях разрези, поръсете ги с олио, подправете със сол и добавете подправки на вкус. Пъхнете за 40 минути във фурна, загрята на 220 градуса – готово! Разрезите може да се напълните с каквото искате, мас, масло или филийки топено сирене.картофи на фурна
  8. За  да не плачете от лука  при рязане, първо го поставете във фризера за 15 минути.трикове в кухнята
  9. От гъсто  кисело мляко  се получава полезен и вкусен  деликатес за деца . Поставете киселото мляко в шприц и шприцовайте капки върху хартия за печене. Само един час във фризера и можете да се насладите на най-вкусния десерт!

Източник: zajenata.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *