сиренки по турски

Пробвате ли веднъж тази рецепта, тя най-вероятно ще ви стане любима! Вижте как да си направите сиренки по турски!

Тези сиренки по турски стават направо превъзходни

Предлагаме ви рецептата за вкусни сиренки по турски , които се правят лесно и много бързо. Вкусът им обаче си остава невероятен и незабравим.

Гарантирано ще се превърнат в любими на вас и семейството ви.

Ето и какво ни е необходимо:

Трябват ни две яйца, една чаша олио, две чаши с прясно мляко, суха мая, една лъжичка сол, брашно – колкото поеме за меко тесто, сусам, 300 грама сирене, копър.

Първо си отделяме един от жълтъците за намазване на сиренките отгоре. След това смесваме хубаво всички посочени продукти и от тях месим мекото тесто.

Оставяме го да втаса и после късаме от него топки с големината на орех, в които поставяме плънка от сиренето и копъра. Преди това сме го натрошили и сме го смесили със ситно нарязания копър.

Сиренките си ги оформяме с форми по наше желание, а след това отново ги оставяме да втасат настрани, преди да ги пъхнем във фурната и да ги изпечем.

Да не забравим да кажем, че тук е моментът и да ги намажем отгоре с жълтъка, както и да ги поръсим с бял или черен сусам. Накрая ги поставяме в загрятата вече на 180 градуса фурна, за да се изпекат за около 15-ина минутки.

Много лесни и много бързи са тези сиренки по турски, но наистина после се топят в устата. Както и родната кухня, така и тази на южната ни съседка е призната в цял свят, затова може да сте сигурни, че и тази тяхна вкусотия ще ви допадне от първата хапка.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Източник: zajenata.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply