дамски превръзки

Повече от половината жени използват грешно дамските превръзки – вижте как се прави всичко!

Първите превръзки се появиха през 1970 г., и дори не искам да мисля, как жените са се справяли с особеностите на тяхната физиология, преди да се появят. Ужасен … ужас: Колан с копчета, които държат подложка от плат, гумени части, марля на бикините …

Да използвате превръзки е достатъчно просто, но има някои неща, които са непознати за повечето жени! Разкрийте завесата!

МАЛКО ИЗВЕСТНИ ФАКТИ

Дневните превръзки не трябва да се използват всеки ден! Тялото се нуждае да диша, постоянното използване на едни и същи превръзки провокира развитието на патогенната микрофлора в интимните зони.

Използвайте превръзки само в дните, предхождащи цикъла, и известно време след това.

Важно! Смяната на превръзки трябва да е на всеки 2-3 часа, не по-малко. Ако не го направите, можете да предизвикате гъбична инфекция, вагинит и други неприятни заболявания, последиците от които могат да бъдат дори безплодие!

Изберете правилната дебелина на превръзките.

Влажната, топла среда, която се създава, когато се носят превръзки допринася за развитието на патогени и гинекологични заболявания във влагалището. Защото хигиена е важна, както и необходимостта внимателно да изберете правилната хигиена.

Носенето на нощни превръзки, или подплатени с максималния брой „капки“ в началото на менструацията е престъпление срещу собственото ви здраве.

Ако забележите, че превръзките често се изваждат, проверете как сте поставили. Много жени твърдят, че за да се отърват от проблема, им помагат превръзки с крила, които те фиксират с дългата страна напред.

Работата е там, че тялото на всяка жена е специаллно и има анатомична структура, местоположението на гениталните органи на таза е относително индивидуално. Може би не обръщате внимание на тази подробност, но това ще ви помогне да се отървете от проблема!

Превръзки с различно импрегниране, ароматизирани, може да предизвикат алергии и дразнене. Следва да бъдат предпочитани „дишащи“ превръзки, които не създават благодатна почва за развитие на бактерии. Сменяйте ги, така или иначе, възможно най-често.

Внимателно следете вашето здраве.

Ако забележите зачервяване или подуване на гениталиите , сърбеж в областта на гениталиите , парене по време на уриниране и болка по време на полов акт – незабавно се консултирайте с лекар. Знайте, че всички тези симптоми могат да бъдат причинени от не само инфекция, но и от дамски превръзки, алергична реакция към тях.

Важното е кървенето по време на менструация, особено ако една жена е имала кръвоизлив. Как да следите количеството на кръвта, която се освобождава? Малко хора знаят, това, но има революционно средство за хигиена, което е абсолютно безопасно за здравето на жените –  менструална чашка  .

Този сложен инструмент е много лесен за използване, и повече – помага да се проследи количеството кръв през целия ден, както и за предотвратяване на риска от кървене на матката .

 Източник: zajenata.bg
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply