домашни бургери

Направете това ястие вкъщи и всички ще забравят за купешките хамбургери (рецепта)

Това ястие от кайма ще засенчи любимите ви бургери!

Много домакини предпочитат да държат във фризера си кайма, а не цели парчета месо, защото тя се размразява и готви много по-бързо, а ястията с нея стават по-нежни и сочни. От каймата можете да направите вкусни бургери, които да използвате за всякакви сандвичи.

А какво да кажем за храната, която играе ролята на основно, не просто на плънка? Най-лесната подобна рецепта е за гнезда от месо с крем по средата.

Те се приготвят още по-лесно, отколкото бургерите, защото не трябва да се пържат в тиган: достатъчно е да ги сложите във фурната и да изчакате малко.

Съставки:

Свинска кайма – 800 грама

Пилешка кайма – 300 грама

Лук – 1 брой

200 мл прясно мляко

Хляб – 70 грама

Сол на вкус

Черен пипер (на зърна) на вкус

200 мл сметана

Яйца – 2 броя

Кашкавал – 150гр

Копър на вкус

за гнезда от месо с крем по средатаНачин на приготвяне:

Смесете двата вида кайма от свинско и пилешко месо, добавете нарязания на ситно лук.

Накиснете хляба в 100 мл мляко, след това го изцедете и добавете към плънката. Изсипете в каймата останалата част от млякото, солта и смления черен пипер.

Оформете топки от мляното месо в размер на една ябълка и след това направете гнездо. Поставете готовите гнезда върху намазана тава.

Настържете кашкавала и го смесете със сметаната, яйцата и нарязания копър. Разпределете плънката по гнездата и ги сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути.

За това интересно ястие можете да използвате всеки вид кайма. Това е една рецепта, която не бива да забравяте да съхраните и добавите към вашите любими рецепти!

Източник: zajenata.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply