img

Трябва да го знаете! Какво е нормалното кръвно налягане според възрастта (таблици)

/
/
/
За съжаление, едно от най-често срещаните здравословни оплаквания е високо или ниско кръвно налягане. Тази патология значително влияе върху благосъстоянието и в резултат, на настроението на човека.

Следните показатели трябва да се имат предвид при измерване на кръвното налягане.

Систолично кръвно налягане – горната граница, която ви позволява да се определи силата на кръвното налягане по време на изтласкване.

Диастоличното кръвно налягане – долната граница, което е показателно за състоянието на кръвоносните съдове в паузата между сърдечните контракции.

Човешко кръвно налягане

Нормалното кръвното налягане при възрастни, се счита за стойността на 120/80 mm Hg. Чл. Но всички ние сме уникални, и следователно не трябва да се разчита единствено на цифровия индекс.

За да разберете кое се счита за нормално в една определена възраст на кръвното си налягане, достатъчно е да се възползвате от нашите удобни таблици.

От таблицата по-горе става ясно, че регулаторните показатели се изменят с възрастта, колкото сте по-възрастни, толкова по-високо е кръвното налягане. Това е свързано с възрастта, свързани с промени в сърдечно-съдовата система.

Ако имате чести заболявания и смята, че кръвното налягане спада, ние ви препоръчваме да водите специален дневник.

В това, което трябва да направите, често да записвате параметрите на налягането с промените в тях. В края на месеца трябва да се консултирате с лекар и да му покажете своите наблюдения.

Желаем ви добро здраве и добро настроение! Не забравяйте да споделите с приятелите си тази полезна статия.
Коментирай чрез Facebook
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *