img

5 лесни и хитри трика за перфектно пране – вижте ги!

/
/
/
loading...
Всяка домакиня е стигала до момент, в който се чуди защо пере дрехите, а те продължават да не са съвсем чисти и не ухаят приятно.

Или цветът на любимия пуловер след пране е отишъл на кино. Ето малко полезни съвети, които буквално спасяват всяка жена в домакинската работа, събрани от „Петел“.

1. Солената вода пази цвета на дънките.

Ако искате любимите ви дънки да останат като нови, перете ги по следния начин – поставете дънките в съд за пране, напълнете с вода, а след това добавете сол и хубаво накиснете. .Солта ще запази цвета и ще попречи на процеса на избелване. Същият ефект може да се постигне, ако замразите дънките за 24 часа! Поставете дънките в найлонова торбичка и ги оставете във фризера за един ден. С това ще предотвратите тяхното разграждане и ще премахнете неприятните миризми.

2. Сушене вместо гладене.

Знаете ли, че вместо ютия може да използвате сешоара за коса? Опитайте, ефектът е наистина страхотен!

3. Хитринка, за да не се свиват дрехите след пране.

Ако ви дразни, когато дрехите след пране се свиват, не се притеснявайте, решението е просто – използвайте студена вода. Освен че ще предотвратите събирането на дрехите, с помощта на студената вода любимите дрехи никога няма да избледнеят.

4. За свежи и чисти бели дрехи, добавите чаша оцет в цикъла за изплакване, а когато перете тъмни дрехи, добавете чаша сол.

Ще се изненадате колко дълго ще се запази свежестта на дрехите!

5. Почистете барабана на пералнята.

В барабана на пералнята от дрехите се натрупват множество примеси, които остават след изцеждане на дрехите и изхвърлянето на водата.

Но има един чудесен начин да изчистите пералнята – в празен барабан изсипете половин чаша вода за изплакване на устната кухина и включете за изплакване. Ще останете без коментар, когато видите колко чист ще бъде след това барабана.

Източник: ПИК

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *