img

16 неща, които трябва да опитате в се*са преди да станете на 40!

/
/
/

С порастването и помъдряването се подобрява и сексуалният ви живот – най-малкото защото вече знаете какво харесвате и какво не харесвате в леглото. Но ако не разширявате сексуалните си хоризонти и не изпробвате нови неща, само ще загубите. Започнете с тези, които ви предлагаме и си подсигурете страхотен секс за следващите години:

1. Загрейте

Нямате желание за секс, но искате да имате? Опитайте този 5-минутен трик, който ще повиши либидото ви. Затоплете ръцете си с гореща вода, покриийте с длан гениталната област, като упражнявате натиск, колкото ви е приятно. Отпуснете се, дишайте и оставете топлината да си свърши работата. Загряването предизвиква засилен приток на кръв, а той, от своя страна, подготвя тялото за секс.

2. Опитайте вагинално дишане

Безброй пъти са ви казвали да се концентрирате върху дишането си на курса по йога. Но същата техника може да се приложи за засилване на либидото ви. Затворете очи и си представете как вдишвате и издишвате през вагината си. Това упражнение повишава силно сексуалната енергия в рамките на 10-20 минути. Бонус – релаксира, както медитацията.

3. Потърсете G-точката си

Чували сте всичко за G-точката, но опитвали ли сте се да я намерите? При повечето жени този център на удоволствието се намира на около 5 см навътре на предната стена на влагалището. Сложете лубрикант на 1 или 2 от пръстите си и потърсете мястото, което е леко изпъкнало, с гъбеста структура и чувствително при докосване. Експериментирайте с различни видове докосване, но помнете, че не всяка жена изпитва оргазъм по един и същи начин.

4. Гледайте се как мастурбирате

Колкото повече „секс“ правите със себе си, толкова по-силно ще е желанието ви за секс. А когато го правите пред огледалото, това ще повиши увереността ви, защото ще видите това, което вижда партньорът ви. Наблюдавайте движениятя на тялото си, лицето си по време на възбуда и оргазъм. Това е изключително секси.

5. Не пропускайте любовната игра

Според изследванията само 1 от 3 жени може да стигне до оргазъм само от проникване. Затова не пропускайте любовната игра. Женското тяло има нужда от повече време да се настрои и да увеличи притока на кръв.

6. Използвайте лубрикант

Лубрикантът прави секса по-възбуждащ и добавя удоволствие. Специалистите препоръчват такъв, който е едновременно на водна и силиконова основа.

7. Мастурбирайте по време на секс

Независимо дали ще използвате играчка или пръстите си, мастурбацията по време на секс показва на партньора ви начина, по който може да ви достави удоволствие. Когато превърнете собствената си наслада в приоритет, сексът ще стане по-удовлетворяващ и за двама ви.

8. Изследвайте клитора
Знаете ли, че клиторът не е само малка подутинка, а нервните му окончания се разпростират нашироко и надълбоко под срамните устни? Понякога индиректната стимулация на клитора доставя повече удоволствие, така че не се колебайте да изследвате и откривате нови точки.

9. Задоволете партньора си с ръка

Сложете много лубрикант на дланта си, хванете пениса му и движете ръката нагоре-надолу, като упражнявате натиск.

10. Дръжте очите си отворени по време на оргазъм

Да гледате партньора си в очите, докато свършвате може да ви накара да се чувствате по-свързани и възбудени.

11. Секс играчки за двама

Вземете си някоя секс играчка за двойки. Според специалистите, те имат терапевтичен ефект – довеждат жената до оргазъм много по-лесно и по този начин облекчават натиска и напрежението върху мъжа.

12. Стимулирайте сетивата

Да поиграете със сетивата си е интересен начин да разнообразите сексуалния си живот. Смучете кубче лед, преди да правите орален секс или пък завържете очите си. Това може да отключи неподозирани усещания.

13. Правете секс навън

Сексът сред природата помага да се свържете с първичната си сексуалност и освобождава окситоцин, което увеличава усещането за близост. Като се добави и рискът от това, че някой може да ви види, възбудата нараства още повече.

14. Преосмислете сексуалните си очаквания

Забравете идеята за съвършения сексуален партньор – добрата сексуална съвместимост изисква работа, тя не идва наготово. Говорете с партньора си за усещанията си, фантазиите си и честотата. Нека и той сподели същото, така че да намерите допирни точки.

15. Дайте му насоки

Нормално е да се притеснявате малко как да кажете на партньора си какво точно харесвате – но е важно, ако искате да имате хубав секс. Говорете му по време на секс, кажете му, когато нещо ви харесва или ако искате нещо да се промени (натиск, скорост). Можете да го обсъдите и след това, докато сте още в леглото. По-този начин ще се чувствате по-близки и свързани.

16. Не се сравнявайте със секса на екрана

Оргазмите, които виждате в порното не винаги отразяват истината. Така че не се чувствайте длъжни да стенете или крещите така. Изживявайте оргазмите си по вашия начин и не се сравнявайте с това, което виждате по филмите.

Коментирай чрез Facebook
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *