img

Хит рецепта за френски крем, който се топи в устата и всички са луди по него!

/
/
/
Този френски крем става фантастичен, страшно вкусен е.

Предлагаме ви рецептата за лесен и ефектен френски крем. Прави се бързо, а става толкова вкусен и пухкав, че се разтапя в устата при всяка лъжичка.

Трябват ни две яйца, 400 грама прясно мляко, четири лъжици нишесте, половин чаша захар.

Първо трябва да си разбъркаме нишестето заедно с половината от захарта.

След това прибавяме към тях двете яйца и разбъркваме хубаво, за да не се получават неприятни буци.

Останалата част от захарта я изсипваме в една тенджера и в нея добавяме прясното мляко. Оставяме на котлона, докато кипне.

След това започваме да изсипваме горещото още мляко в сместа с нишестето. Но задължително трябва да става бавно и на тънка струйка, за да не се пресече.

После връщаме сместа обратно в тенджерата и я оставяме да се вари на тих огън. Необходими са само няколко минутки, докато кремът се сгъсти.

Накрая, щом вече е съвсем готов, разпределяме кремчето в няколко подходящи за целта купички и го оставяме да се охлади. Най-вкусен става ако се е изстудил достатъчно, но за тази цел трябва да имаме търпение и да го оставим за няколко часа в хладилника.

Много е лесен този френски крем, а и се прави повече от бързо. С цялата врътня около направата му ни трябват около 40 минутки, за да стане готов.

Евтин е, непретенциозен, но пък толкова вкусен, че всеки, който го е опитал, си облизва пръстите. И не е много калоричен в сравнение с повечето десерти, което е идеално за дамите и техните фигури.

Пожелаваме ви да си го изядете с огромно удоволствие и да ви е много вкусно на всички!

Коментирай чрез Facebook


Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *