кралски чийзкейк

Отидохме на гости в свекървата и такъв Кралски чийзкейк ни сервира, че чак чиниите облизахме – вижте рецептата!

Кралски чийзкейк с какао: лесен, красив, вкусен!

Смятате, че ще можете да си направите вкусен млечен десерт ? Тогава тази рецепта е за вас. Кралският чийзкейк с какао ще стане вашия любим сладкиш. По структура по-скоро напомня на деликатно суфле, а какаото прави вкуса по-изразителен.

Необходими продукти:

За основата:

2 бр. яйца;

захар – половин чаша;.

заквасена сметана – 1 чаша;

сода – половин чаена лъжичка;

брашно – 1 чаша;

разтопено масло – 2 супени лъжици;

какао – 2-3 супени лъжици.

За плънката:

извара – 500 грама

захар – половин чаша;.

нишесте или грис – 3 супени лъжици.

яйца – 3 бр.

Начин на приготвяне:

Започнете приготвянето на основата: разбийте яйцата със захарта на пяна, след това добавете сметаната, содата и маслото. След това пресейте брашното и какаото. Смесете всичко. Отделно смесете съставките за плънката. Трябва да получите маса от гъста консистенция.

Във форма за печене, предварително намазана с масло, изсипете сместа за основата, а след това в центъра започнете да изливате плънката. Не се опитвайте да заглаждате, самата смес ще се разпространи, както трябва. Между другото, всичко това може да го направите и в мултикукър.

Ако печете чийзкейка във фурната, я загрейте до 180 градуса и печете 40-50 минути до готовност. Основното нещо – първите 20 минути не отваряйте фурната. Едва след това можете да проверите готовността с клечка за зъби.

Ако решите да приготвите атрактивния чийзкейк в мултикукър, печете го на режим “печене” (около 140 градуса) за 1 час и 15 минути. След това оставете чийзкейка покрит с капака за още 5-10 минути.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply