как е изглеждал Исус Христос

Вижте как е изглеждал Исус Христос приживе! Откриха истинска негова снимка!

Прижизнено изображение на Исус Христос е открито от археолози. Става дума за бронзова монета, върху която е нанесено изображението на мъж с венец от тръни.

Информационна агенция „ПИК“Монетата е открита отдавна, но по-рано се смяташе, че на нея е портрет на Изас Ману – повелителя на държавата Едес, разположена в Месопотамия. Един от учените, изследвали монетата – Ралф Елис, специалист по библейска история, е уверен, че на изображението е именно ликът на Христос. Той събира доказателствата си в книгата „Исус, царят на Едеса“.

Ралф е уверен, че Изас Ману и Христос са един и същи човек.

Не е лесно да се повярва в тази теза, макар да има някои съвпадения в житейския път на двамата. Историците обаче не разполагат с данни как е изглеждал Христос. Обликът му – в бяла роба, с брада и дълга коса се е появил като изображение едва в 16 век. Учените са уверено в това, че Изас Ману всъщност е Христос. Бил е воинстващ управник на Едеса и мечтаел да освободи юдеите от гнета на римляните.

На историците е известно също, че Изас Ману е бил юдей от Назарет и е бил разпънат на кръст с други трима предводители на юдеите.

Превод: ПИК 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply