img

Радо Шишарката избухна с мазна чалга, посветена на Динко от Ямбол

/
/
/
Поп-фолк легендата Радо Шишарката, възпя ямболския ловец на мигранти -Динко Вълев.

Песента започва ударно с ориенталски ритми, които преминават в турбофолк от зората на прехода и подтикват по-танцувалните към кръшни движения.

За да достигне „парчето“ до по-широка слушателска аудитория, лирическият герой Динко разчита на популярността си в социалните мрежи и сам е качил парчето в личния си профил във Facebook.

„Айде… и за мен създадоха песен“, похвали се ямболията. Песента за Динко запознава феновете на жанра с най-ярките моменти от биографията му. И тук, Радо Шишарката не е изневерил на стила си, като в произведението присъстват традиционните „пари“, „коли“ и “жени“. Възпято е и хобито на Вълев – да лови мигранти на Балкана. Песента придава почти митичен образ на Динко – в припева той е наречен Атлант. Създава се в впечатлението, че в ежедневието на ловеца на мигранти присъстват само лимузини, златни ланци, пет звезди и бели бисери, пише Дарик.

„Без корона и без замък казват, че съм цар“, пее Шишарката.

Не е подмината и темата Динко и жените. В парчето, нежният пол се „моли пред Бога“ за Динко. След като в последното си видео ямболията, се закани да бъде министър-председател на България и призова хората да му повярват, песента се явява като своеобразна политическа платформа и в нея точно и ясно се казва: „А парите, а парите, Бозавият (по името на фирмата на Динко – б.р.) дава за народа“.

„Динко ми каза: Напиши една песен за мене“, заяви пред Дарик изпълнителят Радо Шишарката.

По думите му известният ямболия сам написал хвалебствения текст. Стиснали ръцете и песента била готова… за 1000 лева. „Той си обича такива неща. Може би се е позовал на мене, защото съм направил много песни за борците и мутрите“, каза Шишарката и допълни: „Това лично не го одобрявам като идея. Защото няма какво да се въздига някакъв човек на пиедестал, когато е жив и не се е видял плода на делата му, и да е оставил траен белег във времето и съзнанието на българина. Това е малко нарцисизъм“. Радо Шишарката обаче подчерта:

„Като човек го уважавам, не съм видял лошо от него“.

Коментирай чрез Facebook
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *