полезна ли е бирата

7 причини, които ще ви накарат още на момента да си отворите една биричка!

Признайте си – вие също обичате да си пийвате по чаша бира, особено в летните жеги. Е, сега ползата от бирата потвърдиха и научните изследвания.

Пиенето на бира е полезно! Днес ще ви запознаем с невероятните свойства на бирата, които си заслужават вниманието.

Бирата е полезна, защото:

Увеличава костната плътност

Изследвания показват, че бирата съдържа силиций, който помага за свързването на мускулната и костната тъкан, като повишава плътността на последната. И използването на тъмна бира, която съдържа силиций, може да помогне за предотвратяване на остеопороза!

Намалява холестерола

Консумацията на бира увеличава количеството на липопротеините с висока плътност (HDL), които се наричат също „добър холестерол.“ Високите концентрации на HDL значително намаляват риска от атеросклероза.

Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания

Проучвания са установили връзка между сърдечно-съдовите заболявания и консумацията на бира: при хората, пийващи по чаша от любимото питие рискът от сърдечно-съдови болести е намален с повече от 30%!
халба бира

Намалява риска от развитие на диабет

Изследователите са открили, че тези, които пият 0,3 литра бира на ден са по-малко податливи на диабет тип

Предотвратява образуването на камъни в бъбреците

Пиенето на бутилка бира на ден намалява риска от камъни в бъбреците с 40%. Има основание да се замисли човек.

Бирата може да помогне в борбата с рака

Германски учени са открили високо съдържание на ксантохумол в хмела. Това вещество предотвратява активирането на химическите канцерогени, които увеличават риска от рак.

Предпазва от деменция

Ксантохумолът също е мощен антиоксидант, който предпазва от деменция. По този начин пиенето на бира в умерени количества помага на мозъка ни да се поддържа в добра форма.
живо пиво

Забележете колко много са ползите от пиенето на бира – естествено, тя трябва да е натурална и прясна. В допълнение, тя е е много вкусна! И нещо, което всички знаем – с бирата, както и с всеки алкохол, не трябва да се прекалява!

Наздраве!
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply