кремове за лице

Всички ползвате кремове за лице, без да знаете какво означава маркировката! Вижте как да разпознаете какво е BB, PP, CC, DD, EE!

ВВ кремовете се появиха на козметичния пазар само преди няколко години, но вече са мечтата на много жени.

Те са измислени от германските дерматолози като средство за изцеление и възстановяване на кожата след дълбоки пилинги и козметични процедури, а корейските производители подобриха това средство и го направиха достъпно за по-широка аудитория.

Тези кремове имат прикриващ и щадящ кожата ефект. Но прогресът не стои на едно място и отскоро вече имаме подобрени версии: CC, DD, PP, и дори ITS-кремове. Днес ще ви помогнем в избора, като ви покажем по какво те се различават един от друг и какви са ефектите им върху кожата.

BB-Крем

Наименованието BB-крем означава «beauty balm» или «blemish balm», т.е. балсам за красота или балсам за замаскиране. Той създава добро покритие и е подходящ за всички сезони. Хидратира не по-лошо от добрия овлажнител, поради което усещането за кожата е по-близко до това от крем, отколкото от течен фон дьо тен.

BB-кремът се справя с обриви, изсушава възпалителните елементи и е в състояние да изравни цвета на кожата и да премахне нежеланата пигментация. Той е отлична основа за грим , защото замаскира дефектите и предпазва от слънчева светлина. Но не се препоръчва напълно да се откажем от продукти за грижа в полза на ВВ-кремовете.

Той е в състояние да хидратира кожата, да премахне раздразнението, но не може да се погрижи за нея като крема за ежедневна грижа. Благодарение на свойствата си е подходящ за всички типове кожа.
ВВ-крем

СС-крем

След успеха на ВВ-кремовете бяха изобретени СС-кремовете или Color Control (контрол на цветовете). Тяхната задача е по-тясно специализирана – целта им е корекция на цвета. Те са създадени на първо място, за да се справят с пожълтяването и зачервяването на кожата. Ето защо, текстурата на CC-крема е много различна от тази на ВВ-кремовете. Тези кремове са по-леки и по принцип по-лесни за употреба.CC-формулата има в състава си разсейващи светлината частици, тези продукти изсветляват кожата, като по този начин ѝ придават свежа и гладка текстура . Те са леки и въздушни. Включват филтри SPF и антиоксиданти, но без това да утежнява продукта. Въпреки това, те не са подходящи за мазна или проблемна кожа.

DD-крем

Още една стъпка напред в развитието на кремовете с подобни маркировки бе създаването на формулата DD-крем. Зад името се крие нещо много повече от добро тониране, защита и грижа. DD-съкращението означава «daily defense» или «dynamic do-all» (ежедневна защита или нещо като „специалист по всичко“).

В състава им има високо ниво на защита от слънцето и свободните радикали. Чудесен избор за жителите на големите градове. Въпреки това, не злоупотребявайте с тях, защото може да запушат порите. Това е най-подходящият крем за стареещата кожа.

PP-крем

Pink Perfect (розово съвършенство), или PP-крем – по същество е основа за грим. Силиконовите частици в крема запълват всички неравности по кожата, подобряват релефа, изглаждат бръчки, белези и свиват порите. Кожата става гладка и равна. Видите ли в бурканчето вулгарно розовия крем, не се плашете!

Върху кожата той става прозрачен и невидим. Не забравяйте предварително да почистите и хидратирате кожата с подходящото за нея средство. След прилагането на PP-крема може безопасно да нанесете слой от конвенционално тонално средство. Подходящ е за всички типове кожа, но като самостоятелен продукт не бива да се употребява.

EE-крем

Extra Exfoliation (екстра ексфолиация), или EE-кремовете подновяват и ексфолират кожата, предпазват я при излагане на слънце, овлажняват, дават блясък и лек оттенък. Някои включват и функция за защита от UV лъчите, и дори се борят с пост-акнето. ЕЕ-кремовете не са подходящи за честа употреба и не се препоръчват за притежателките на тънка и чувствителна кожа.

Средството е предназначено за тези, които са измъчвани от нездрав посърнал тен и черни точки. Някои ЕЕ-кремове с ефект на изсветляване са подходящи за любителите на загара: те са в състояние частично да ги отърват от старческите петна.

Ето колко е просто. Голямото предимство на тези средства е, че е трудно да объркаш цвета при тях, тъй като те перфектно се адаптират към цвета на кожата. Най-добре се отмиват с хидрофилно масло или средства, част от които е въпросното масло.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply