img

Наталия Кобилкина разкрива кога трябва да сложите КРАЙ на връзката!

/
/
/
Всяка връзка изначалнo е обречена на раздяла – или смърт, или просто раздяла.

Ние се раждаме и умираме сами. Въпросът е все пак как можем да запазим една връзка максимално дълго и ако отношенията не се получават, как да ги оправим.

При мен, като семеен терапевт, често идват двойки или жени, които се намират в криза на своите отношения и искат да се разделят. Първо ние винаги работим в посока как да запазим връзката и в 50% от случаите това помага. Отношенията се развиват на ново ниво. Но в 50% от случаите, ролята на терапевтът е да помогне на хората да се разделят спокойно и максимално безболезнено за всички. Понякога е важно да кажем “стоп” на отношенията, които ни пречат да бъдем щастливи.

Кога трябва да сложим край на една връзка?

1. Когато усещате, че връзката ви изтощава и има само проблеми и конфликти. Това е така наречената „токсична връзка“, която само трови живота.

2. Когато другата страна категорично отказва да промени нещо и ви обвинява за всички трудности. Тогава препоръчвам да сложите поне пауза, за да може партньорът ви да остане сам и да разбере какво наистина иска. А вие можете да вземете някакво решение за вас самите.

3. Когато не сте задоволени във вашите нужди и потребности и правите прекалено много компромиси, тогава отхвърляте самите себе си.

4. Когато виждате, че тази връзка няма бъдеще (Пример: човекът е женен, а вие искате семейство и деца).

5. Когато връзката не ви дава жизненост. (Пример: всичко е стабилно и сигурно, обаче няма живот там, не ви дава енергия. Често при такова положение нямаме желание да се развиваме заедно.)

6. Когато вашите ценности се разминават, тогава искате различни неща и тази връзка няма бъдеще.

7. Когато вече няма любов. Понякога и това се случва. Тогава е важно просто да благодарите на партньора си и да продължите сами по пътя.

8. Никога не се разделяйте заради друг човек! По статистика хората, които се разделят заради друг, в 90% от случаите се разделят после и с този нов партньор. Новата любов може да катализира някакви неща, но не трябва да бъде причина за раздяла.

Коментирай чрез Facebook
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *