img

Вярвате или не, но ЖЕНИТЕ трябва да мастурб*рат – ето 6 причини за ТОВА!

/
/
/
loading...
В днешно време жените са все по-независими. Затова и много от тях не се притесняват, когато става въпрос за самозадоволяване.

Жените все по-често споделят, че мастурбират редовно и това им доставя голямо удоволствие. Самозадоволяването има много ползи за здравето на жените. Ето и някои от тях:

Облекчава стреса

Една от най-големите ползи за здравето от мастурбацията е, че това е страхотен начин за намаляване нивата на стреса. За малко оставате сами със себе си без някой да нарушава личното ви пространство. Затова и много жени избират да мастурбират, когато са напрегнати или след дълъг изморителен ден на работа.

Дава сила

Мастурбацията е вид упражнение за организма. По време на оргазъм се напрягат множество мускули в областта на таза. По време на възбуда при стимулация на клитора пулсът и дишането на жената се ускоряват. При оргазъм матката се съкращава, което не само спомага за по-наситено сексуално удоволствие, но и укрепва мускулите в областта на матката и вагината.

Подобрява съня

Още един полезен ефект на мастурбацията при жените е, че тя може да подобри вашия сън. Тя се бори с безсънието по естествен начин, чрез намаляване на напрежението и отделянето на хормона допамин при оргазъм. След оргазъм пък се отделя окситоцин, който има свойството да кара жените да се чувстват спокойни.

Подобрява състоянието на маточната шийка

Учените са установили, че мастурбацията при мъжете намалява риска от рак на простатата, а сега множество проучвания сочат, че при жените самозадоволяването подобрява здравословното състояние на маточната шийка. По време на оргазъм маточната шийка се разширява и през нея преминава цервикален секрет, който е с повишена киселинност. Преминаването на този секрет през маточната шийка и вагината убива вредните бактерии, които могат да се развият в тези области и да причинят инфекция.

Подобрява общото здравословно състояние

Има множество проучвания, които изследват връзката между женската мастурбация и общото здравословно състояние. Според учените в резултат на мастурбацията се подобрява дейността на сърцето и намалява риска от диабет тип 2. При жените, които мастурбират редовно има по-малък риск от развитие на заболявания на коронарните съдове.

Заздравява взаимоотношенията между партньорите

Не всеки от нас има късметът да има добър сексуален живот, а и не винаги нашите сексуални предпочитания са еднакви с тези на нашия партньор. Чрез мастурбацията вие може да повишите вашата сексуална удовлетвореност. Освен това може да говорите откровено с партньора си за нуждите си и дори да му покажете какво точно ви доставя удоволствие. Това определено би подобрило вашите взаимоотношения и сексуалния ви живот.

Източник: ПИК

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *