тънкости в кухнята

ТЕЗИ тънкости в КУХНЯТА дори и баба ви няма да ви ги каже – вижте КАК ДА се превърнете в перфектната домакиня!

 11 тънкости в кухнята! Ето как да бъдете перфектна домакиня!
Ако обичате да готвите и постоянно да подобрявате кулинарните си умения, тази статия е чудесен избор за вас. С помощта на тези хитрости, ще бъдете още по-близо до вашата цел да се превърнете в перфектната домакиня.
Вашите ястия ще бъдат още по-вкусни и семейството ви ще бъде още по-щастливо.
Винаги има нещо ново, което може да научите: “Съвършенството няма граници!”. Когато приложите тези тайни, вашата супа ще има по-добър вкус, сиренките ще се получат гарантирано по-богати, а месото – сочно! Не е ли това вашата мечта?!
Хитрости за готвене
За да направите сиренките си богати и вкусни, трябва към изварата да добавите малко растителна мазнина.

Тайната на вкусния борш е проста. Заедно с месото пуснете във водата почистено цвекло. Сварете зеленчуковия бульон напълно. Преди края на готвенето настържете цвеклото на ренде и го върнете в готовата супа. Оставете борша да заври и изключете.

Ако свинската мас или беконът са пожълтели, не бързайте да ги изхвърляте. Пуснете ги през месомелачка и ги съхранявайте в хладилник в буркан. Когато е необходимо, добавете чесън, и ги пуснете в борша или друга супа.

Към плодовите плънки за пайове, за да не изтече пълнежа, пуснете няколко макаронени тръбички.

Потопете лимона в топла вода, преди да го изстискате. След това ще изстискате два пъти повече сок от него, дори и ако лимонът не е толкова сочен.

Туршията ще бъде още по-вкусна и ще се съхрани по-дълго, ако в саламурата добавете суха горчица.

За по-добър вкус и аромат на подправките, ги съхранявайте в плътно затворени непрозрачни кутии, порцеланови бурканчета или съдове от тъмно стъкло. Съдовете с подправки се съхраняват далеч от източниците на топлина.

Поставете бананови кори върху намазана тава. Отгоре наредете месото и го сложете във фурната. Този метод не само ще подобри вкуса на месото, но също така ще го предпази от препичане.

11 уникални хитрости в кухнята! Ето как да бъдете перфектна домакиня!

Винаги добавяйте черешови клонки към месото по време на готвене. Миризмата и вкусът на ястията ще бъде невероятен.

Когато миете зелените подправки в купа, не изцеждайте водата. Просто ги извадете от нея. Пясъкът и мръсотията отиват на дъното на съда.

За сочна кайма добавете захар. На 1 кг месо слагайте 1 супена лъжица захар без връх.

Надяваме се да се насладите на тези хитрости. Изпълняването на всеки един малък съвет е страхотно преживяване!

Споделете с приятели! Те ще оценят тези трикове в кухнята!

Източник: zajenata.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply