пълнено хлебче

Ммммм това ПЪЛНЕНО ХЛЕБЧЕ е истинска наслада за небцето! Вижте как да го приготвите и да зарадвате близките си (рецепта)

Кой не обича домашна питка със сиренце, с краве масло и уханни подправки? Сега ще научите как да си приготвите пълнена питка, която стана най-големият хит в нета.

Първо е необходимо приготвите тесто за питка. Това тесто бихте могли да приготвите по ваша изпитана рецепта или да си вземете готово от магазина

Необходими продукти за плънката:

Прошуто или тънко нарязана говежда пастърма
3 яйца (отделете 1 жълтък)
200 – 300 грама саламурено сирене
настърган кашкавал (може да сложите още настъргана Гауда и настърган пармезан)
краве масло

Начин на приготвяне:

След като сте замесили вашето тесто, необходимо е да го оставите да втаса под найлон.

Вариант 1

Когато тестото стане готово, е необходимо да го премесите няколко пъти, след което го разстилате на голям кръг. Разрежете кръга на 8, 12 или 16 части.

Това зависи какво количество тесто сте замесили, колко е голяма тавата ви за печене и колко човека ще храните.Започнете да нареждате отделните триъгълници по начина, по който е показан на питката като оставите дупка в средата. Слепвайте ги с разтопено краве масло, за да не се разместват.

Оформили сте тестото по този начин и сте подредили прошутото. Когато оформите тестото под формата на звезда, започнете да нареждате по 1 парче прошуто върху всеки един от триъгълниците. След това сложете настъргания кашкавал (Гауда, пармезан). Накрая изсипете натрошеното сирене, объркано с яйцата, от които сте отделили 1 жълтък за намазване. Свийте вашата пълнена питка както е показано на снимката. Сложете я в намаслена тавичка и оставете да втаса втори път.

Това може да стане в микровълновата фурна, в обикновената фурна на 1 или на 2. Можете да поставите тавата с вашата пълнена питка върху тенджера с вряща вода. Топлината от водата ще помогне на тестото да втаса. Поставили сте настърган кашкавал и други сирена Сложили сте сместа от сирене и яйца и започвате за свивате вашата пълнена питка Когато тестото се надигне, намажете с отделения жълтък. Можете да наръсите със сусам, маково семе, с ленено семе.

В противен случай можете да сложите още малко настърган кашкавал преди да извадите тавичката от фурната. Изпечете и след това покрийте с кърпа или с хартия, за да може изпеченото тесто да омекне. Някои домакини първо ръсят с малко вода и след това покриват тестото. Както ви е удобно. Пълнена питка оформена като руло с разрези

Вариант 2

Пълнена питка може да бъде оформена по друг начин. От втасалото първи път тесто с плънката трябва да свиете руло, затова го разточете като правоъгълник.

Сложете цялата плънка и оформете рулото. Трябва да го поставите във форма или в тава с отвор в средата. Оставете го да втаса втори път. След това с ножица или с остър нож направете разрези, за да може да се покаже плънката. Намажете с разбития жълтък. Може да наръсите със сусам или с други семена.

Източник: kakata.info

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply