рядък феномен

Рядък роден феномен, за които учените нямат обяснение: Българка спи само по 2 часа вече 27 години!

Един от българските феномени, за който малко се знае, е благоевградчанката Катя Илиева, пред която учените са безсилни, защото скоро ще празнува юбилея си – 27 години без сън.

Феноменът не е свързан с някакъв жесток инцидент, като загуба на близък или катастрофа, което би било обяснимо при подобни случаи. Един хубав ден жената чела до късно и заспала в два през нощта. След два часа се събужда напълно бодра и свежа.

От тогава, вече повече от 27 години, Катя заспива точно в два и става в четири. Нито минута по-рано или по-малко.

Навремето, Военномедицинската академия проявили интерес към нея. Приемана е няколко пъти в неврологията и почти всеки ден я окичвали с разноцветни сензори и датчици, но така и не разгадават тайната как може, организмът да се възстанови с такава минимална доза сън. В крайна сметка, невролозите стигат до заключението, че мозъкът и биоритмите й сами се настроили на някакъв ненормален за човека ритъм, който устройва организма и.

От години Катя спазва собствена диета и поддържа тонус само с плодове и зеленчуци без никакво олио.

Вече десетки години наред. Многото време й донася и друго влечение. Катя започнала да чувства влечение към гоблените и дълги години неуморно бродира все по-трудни модели. Другото хоби на Катя е билкарството и цветарството. Самата тя познава и използва над 200 билки. В градинката си в с. Черниче отглежда над 40 сорта рози, включително най-екзотичните.

Катя Илиева вече е свикнала с нетипичното си безсъние и нечовешкия си тонус. Себе си не вижда като феномен или недоразумение на природата. “По-различна и имам възможност да направя много неща в живота си, за които обикновените хора нямат време”, казва за себе си дипломираната химичка.

Източник: sanovnik.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply