img

Страхотна РЕЦЕПТА за пълнено свинско филе с гъби и топено сирене – ще си оближете пръстите!

/
/
/
Свинското месо е сладко и затова млечните, леко пикантни тонове на топеното сирене и землистият вкус на гъбите отлично му подхождат. Балансът обаче идва със свежата накиселяваща салата, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

500 гр. свинско бонфиле

100 мл. бяло вино 2 с. л.



зехтин за пълнежа:

250 гр. печурки, нарязани на резенчета

2 с. л. зехтин ½ с. л.

средиземноморска шарена сол

loading...

100 гр. топено пушено сирене, нарязано на малки кубчета

За гарниране:

зелена салата 1-2 домата

нарязани на резени 1 глава червен лук

нарязан на кръгчета

2 с. л. зехтин

1 ч. л. балсамов оцет

1 ч. л. мед сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. Филето се разрязва по дължина на две, като не трябва ножа да сtига до края, а месото трябва да може да се разгъне на две като книга. Слага се между два слоя прозрачно фолио и се начуква с точилка или чук за месо, докато се оформи тънко правоъгълно парче. Подправя се със сол и пипер.

2. За пълнежа зехтинът се сгорещява и в него се слагат гъбите. Разбъркват се, докато се зачервят. Подправят се със шарената сол и се разбъркват със сиренето.

3. Сместа се разпределя върху месото и се завива на стегнато руло откъм тясната страна. Връзва се с бял памучен конец на 3-4 места. Слага се да се зачерви в загрятия зехтин от всички страни. Налива се виното и се оставя да ври, докато се изпари наполовина. Слага се в тавичка и се запича във фурната около 20 мин. на 200° С.

4. Изважда се от фурната и се оставя да почине 5 мин., преди да се нареже.

5. Сервира се със салатата, подправена с дресинга от зехтина, оцета, меда и сол на вкус.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *