img

5 факта за МЪЖЕТЕ, които със сигурност не знаете!

/
/
/
Мъжкото тяло крие страшно много особености, които са загадка не само за жените, но и за самите мъже.

В този материал ще ви запознаем с няколко факта за представителите на силния пол, след което ще започнете да гледате на тях по съвсем различен начин.

1. Остаряват по-бавно

Мъжкото лице се съхранява младо много по-дълго от женското. Това е така, защото кожата на мъжа губи плътността от колагена по-бавно. Затова и тя не провисва.

2. Способност за лактация

Колкото и да ви е чудно, мъжете имат жлези, които могат да произвеждат мляко. Това обаче се смята за отклонение от нормата. С производството на мляко се свързва повишеното ниво на хормона пролактин, което може да е предизвикано от прием на препарати, стимулиращи сърцето, нарушена функция на хипофизната жлеза или продължително гладуване.

3. Оплешивяване

Смята се, че оплешивяването при мъжете се предава само чрез женската Х-хромозома. Но това съвсем не е така – има и други не по-малко важни фактори. Ако бащата на мъжа е плешив, то вероятността и синът му да е плешив нараства на 60 %. Мъжките хормони също влияят на този процес, а нездравословното хранене и стреса буквално могат да оставят главата на мъжа буквално без косъм.

4. Предменструален синдром

Може би смятате, че лактацията е най-удивителното нещо, което прочетохте досега, но не – има нещо още по-пикантно – при 26 % от мъжете се наблюдават симптоми като тези на предменструалния синдром (ПМС). В този период те стават раздразнителни, чувствителни, огладняват бързо и дори изпитват болка ниско под корема.

5. Разпознаване на цветове

Мъжете различават по-малко цветови оттенъци от жените и причината за това е много проста. Обяснението е, че мозъкът обработва информацията по различен начин. Разликите не се дължат на структурата на окото, а са обусловени от мозъчната дейност, като определящ е мъжкият полов хормон тестостерон.

Източник: ПИК

Коментирай чрез Facebook
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *