златен номер от КАТ

Вижте как да се сдобиете със ЗЛАТЕН НОМЕР от КАТ!

Макар все повече и повече хора да желаят да регистрират новозакупените си автомобили със златен номер, много от тях не са запознати какъв точно е процесът.

Етапите, които КАТ и Пътна полиция, са въвели за оптимизация на процедурата по регистриране на специфичен номер на автомобил са няколко. Това каза комисар Неделчо Рачев – шефът на КАТ и Охранителна полиция към ОД на МВР-Бургас.

Процедурата започва с подаването на документи.

Всички предлагани от Пътна полиция специфични номера са публични и са изписани от повече от година пред гише №7 в КАТ. Това се прави с цел гражданите да са наясно с това какво в момента е свободно, съобщава „Флагман“.

„След като се подадат документите и се избере специфичния, свободен в момента номер следва втората стъпка. Задължително е гражданинът да премине т.нар. „идентификация на автомобила”. Това не означава просто преминаване през автоматизираното работно място, а че след нея автомобилът може да продължи процедура по регистрация”, обясни комисар Рачев.

Процедурата продължава със стъпка №3, която по думите на началникът на КАТ е нещо, което е в изключителна полза на гражданите.

За тези, които искат да регистрират возилата си със специфичен номер се правят допълнителни проверки дали те са си заплатили и имат ли някакви тежнения – глоби, актове и т.н.
„Тази допълнителна проверка е още една цедка, която да позволи държавата да си събере дължимите вземания. След всичко описано дотук гражданинът трябва да заяви, че иска номер по избор, да се нареди на гишето и по съответния ред да посочи избраният от него или нея номер”, разясни още Рачев.

Източник: ПИК

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply