img

Задават се мощни магнитни бури! Очакват ни рискови дни точно преди отпуските – вижте кога да се пазите!

/
/
/
loading...
Магнитни бури ни изпиват силите преди отпуските, пише Телеграф. След затишието в края на май, те се появяват отново през юни.

Според изчисленията на физиците най-мощните магнитни бури се очакват на 16 юни. Дните около тази дата също са рискови.

Леко колебание в магнитосферата ще има утре, показва картата на геомагнитната обстановка. Това обаче няма да се отрази сериозно на здравословното ни състояние. От 20 май се активизира и друго необичайно явление, което учените наричат слънчевия вятър „Стиви“. Очевидци го определят като лилава дъга, която пресича небето.


Явлението е наблюдавано в Канада, а изследователи твърдят, че оказва силно влияние върху магнитното поле.

Когато „Стиви“ е във вихъра си, можем да усетим главоболие и безсъние. Според учените неразположенията, свързани с лилавата дъга, могат да продължат цял месец. Магнитните бури не се усещат от всички хора. Според учените над 10 на сто от населението на света е чувствително към тях. В рисковите групи са онези, чиято имунна система е отслабена и хората, които са подложени често на стрес.

По време на силни смущения те страдат от депресия, умора, високо кръвно. най-застрашени са хора с хронични заболявания. те трябва да следят състоянията на магнитосферата и да се отдадат на пълна почивка, когато бурите са най-силни.

Докторите съветват тогава да се въздържаме от алкохол, мастни, пикантни и солени храни. Не бива да се пие силно кафе и силен чай, както и да се упражнява тежка физическа дейност.

Източник: ПИК

Коментирай чрез Facebook
 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *