пиле в буркан

Днес сме ви приготвили страхотна рецепта, от която всички ще си оближат пръстите – научете се да правите пиле в буркан!

От векове  пилето  е много популярно сред готвачите. Има хиляди рецепти за приготвянето на това вкусно и крехко месо.

Днес ще ви запознаем с един необичаен, но отличен начин за печене на пиле. За да направите това прекрасно ястие, ще ви трябва един обикновен стъклен буркан и цяло пиле или бутчета. Опитайте го, със сигурност ще ви хареса!

Съставки:

1 цяло пиле

червен пипер , провансалски билки , черен пипер , сол , чесън на прах – на вкус

3 глави лук

3 дафинови листа

Приготвяне:
  1. Вземете пилето и го нарежете на порции. Може да използвате и готови бутчета, крилца и пр.пиле в буркан
  2. Отстранете кожата и мазното от парчета месо, но не ги хвърляйте.
  3. Поставете пилето в купа и втрийте в месото сол, черен пипер и подправки. Оставете пилето да се маринова в продължение на 20-30 минути.пиле в буркан
  4. Докато пилето се маринова, измийте 3-литров буркан и го подсушете.
  5. Нарежете лука на полумесеци.пиле в буркан
  6. Прехвърлете пилешкото в буркана, като редувате парчетата месо със слоеве лук. Добавете дафиновия лист.пиле в буркан
  7. Последният пласт в буркана ще е пилешката кожа и отстранената мазнина.
  8. Затворете отвора с фолио и поставете буркана в студена фурна. Загрейте фурната до 180 градуса и печете пилето около 1,5-2 часа.пиле в буркан
  9. Полученият бульон може да използвате за приготвяне на задушени картофи.
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply