img

Знаете ли, че оргаз*а има и странични ефекти? Вижте ги!

/
/
/
loading...
Повечето от нас свързват оргазма с блажено освобождаване на удоволствието.

За някои обаче голямата кулминация може да доведе до доста неочаквани странични ефекти – включително халюцинации, плач и кихане.

Оргазмът се характеризира с усещания, обхващащи цялото тяло и таза, зачервяване, повишен сърдечен ритъм и кръвното налягане, както и тежко дишане.

Психологическите реакции могат да включват чувство на любов, щастие и отпускане. Авторите на новото проучване, поместено в Sexual Medicine Reviews, заключават, че човешкият сексуален отговор е сложен и разнообразен. Така те извеждат някои от странните симптоми, които могат да се отключат, след оргазъм.

Плач

Възможно е след секс да станем тъжни, депресирани, тревожни или разстроени. Това състояние е познато като „меланхолия след секс“.
Според специалистите то е често срещано и се случва дори при стабилните и дългосрочни връзки.

Халюцинации

Някои жени съобщават, че партньорът им буквално ги пренася в друг свят.
От близо 50 жени, които признават, че са имали „разширен сексуален отговор“, 76% съобщават за чувство на летене. Около 75% от участниците споделят, че са изпитали усещане, сякаш напускат телата си, а 24% от тях описват чувството, че са в анимационен свят. Около една четвърт от взелите участие говорят за дежа вю след оргазъм.

Кихане

Данните, свързващи кихането и оргазма, датират 20 век. Всъщност един случай от 1972 г. описва 59-годишен мъж, който развива тежки кихания и хрема след оргазъм, а състоянието му продължава цели 10 години.
Според експерти активирането на една част от парасимпатиковата нервна система по време на оргазъм може да отключи друга нейна част, което причинява кихане.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *