да спим без сутиен

4 причини, заради които трябва да спите без сутиен!

Има различни мнения по темата дали трябва да сваляме сутиена преди сън.

Според някои това помага бюстът да се задържи повдигнат и стегнат, други пък твърдят, че подобна „небрежност“ може да доведе до рак на гърдата, пише Тялото.бг. Здравните експерти признават, че носенето на сутиен по време на сън не е препоръчително, а причините са:

Пречи на кръвообращението

Металните обръчи в сутиена притискат плътта и нервните окончания в съответната област, също така нарушават кръвообращението заради натиска. Ако сутиенът е много стегнат, той може да нарани плътта.

Наранява плътта

Когато човек спи, тялото е отпуснато и тежи много. Освен това много сутиени имат кукички, украса и други по-твърди елементи, които може да ви одраскат или да се впият в кожата. Още по-страшното е, че може да доведат до появата на кисти.

 Може да доведат до гъбична инфекция

Носенето на сутиен по време на сън може да спомогне появяването на гъбична инфекция, тъй като може да създаде влага в зоната около гърдите. Избягвайте да носите сутиен по време на сън, дайте на гърдите си време, за да дишат.

Дискомфорт

Сутиенът е чуждо тяло върху вашето и може да причини дискомфорт по време на сън, което да попречи на почивката ви.

Заключение

Рисковете за здравето и тялото от носенето на сутиен по време на сън не са за подценяване, затова по-добре го свалете преди лягане. Ако се тревожите, че гърдите ви може да увиснат, има специални упражнения. Не забравяйте, че когато спортувате, бюстът ви трябва да е пристегнат добре, През деня също носете спокойно сутиен.

Източник: Блиц

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply