img

След като прочетете ТОВА ще се замислите сериозно дали да ползвате ЧЕТКАТА ЗА ЗЪБИ!

/
/
/
loading...
Това изследване засяга само онези, чиято баня и тоалетна са в едно помещение.

Както вече стана ясно, вашата четка за зъби има 60% шанс да съдържа и вашите фекалии. Защо? Учени от американското общество за микробиология са провели експеримент, в рамките на който те са проверили наличието на фекални бактерии по четките за зъби, оставени в баните на Куинипикския университет в щата Кънектикът, пишат световни медии.

 Изследването е показало, че 54,85% от всичките проверени четки са съдържали фекални бактерии, дори и редовно да са били измивани с течност за жабуркане за уста.

Фекалните бактерии може да попаднат върху четката по въздух, в резултат на действия, като пускането на водата в тоалетната. Целият проблем е там, че четката за зъби може да съдържа не вашите, а нечии други фекални бактерии, заедно с които могат да бъдат предадени вируси или паразити, които не са част от вашата обичайна флора. Ако делите банята си с още някой, то шансът върху вашата четка за зъби да попаднат чужди бактерии е 80%.

Чистенето на зъби с чужди бактерии може да доведе до диария, ушни инфекции.

Използването на специални капачета за четки за зъби не решава проблема, защото точно под тях се създава благоприятна среда за размножаването на бактериите. Учените препоръчват да се използват отделни стаи за баня и тоалетна, но ако човек няма тази възможност, то е желателно вие и вашият съжител да използвате различни методи за съхранение на четките за зъби.

Източник: Блиц

Коментирай чрез Facebook

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *