бабини хитрини

17 бабини хитрини, с които да разберете пола на бебето без да ходите на ултразвук – ВИЖТЕ ГИ!

Най-вълнуващата част от бременността е моментът, в който разбирате пола на вашето бебе.
Това е невероятен момент, независимо дали го научавате от доктора, който ви прави ултразвук или при самото раждане.  Старите баби обаче имат поверия, чрез които гадаят пола на бебето без ултразвук и модерни апарати. Много е възможно да сте чували за някои от тях от баба си или майка си, но други от изброените по-надолу могат да се окажат пълна изненада за вас. Може би някои от тях не са точни, но ще е изключително забавно да ги изпробвате.
Продължете да четете, ако искате да разберете поверията за предсказване на пола от стари времена.
Промени в кожата
Много бременни жени могат да забележат промени в кожата си, докато бременността им напредва. Старите баби смятат, че ако кожата ви се омазнява повече от обичайното, значи бебето ще е момче, а ако кожата ви изсъхва, значи ще е момиче.
Акне
Поверията гласят, че ако сте бременна с момиче, по-често по лицето ви ще се появяват пъпки, ако детето е момче, тогава е по-малко вероятно да имате проблеми с акнето.
Сияние
Въпреки че много хора са на мнение, че всички бременни жени сияят, възрастните жени са на мнение, че само бременните с момче могат да сияят.
Тъмната линия
Тъмната линия, която много жени получават върху наедряващите си кореми, също може да е показател за пола на бебето. Ако тя продължава до пъпа ви, значи очаквате момиче, ако пък продължава над него, очаквате момче.
Тест със сода бикарбонат
За този тест се твърди, че дава до 80% точност в прогнозата за пола на бебето и е относително лесен за изпълнение. Всичко, което трябва да направите е да смесите две супени лъжици със сода с урината си. Ако тя изсъхне, значи сте бременна с момче, ако не изсъхне, значи очаквате момиченце.
Коса и окосмяване
Много бременни жени забелязват промени в окосмяването и състоянието на косата си по време на бременността и очевидно това също е показател за пола на бебето. Ако космите по тялото и косата ви станат по-редки и тънки, то тогава бебето е момче, ако пък станат по-дебели, а косата ви лъскава и гъста, значи е момиче. Косата обаче забавя растежа си при бременност с момиче и обратното, увеличава се, ако е момче
Тегло
При бременните жени се забелязва повишаване на теглото, но на различни места. Старите баби са на мнение, че ако килограмите се трупат около корема ви – това е сигурен знак, че носите момче, ако пък теглото се трупа равномерно по цялото ви тяло, значи сте бременна с момиче.
Температурата на краката
Ако забележите, че краката ви са по-студени от нормалното, то вие очаквате момче. Ако пък температурата в краката ви се покачва, значи сте бременна с момиче.
Подуване на краката и отоци
Много бременни жени се оплакват, че стъпалата им се надуват, други пък не. Тези, при които това се случва, обикновен;но са бременни с момиче и обратното, ако запазите номера на обувките си същи по време на бременност – честито – момче е!
Храна
Бременните жени страстно обичат да си похапват и очевидно това също е знак. Ако си хапвате повече сладко, то вие очаквате момиче. Ако жадувате за солени храни, носите момче.
Ниско – високо
Много от нас са чували тази история за височината на корема по време на бременност. Ако коремът ви е нисък, носите момче, но ако коремът ви е висок, може да имате малко момиченце в утробата си.
Теглото на таткото
Ако бащата на бебето, което очаквате натрупа килограми по време на бременността ви, това означава, че носите момиче, но ако той запази формата си, бебето ще е момче.
Главоболие
Силното главоболие по време на бременността може да означава, че ще имате момче, ако пък не изпитвате главоболие, то това показва момиче.
Позиция при сън
Ако заспиш на лявата си страна, то това е момче, но ако заспиш от дясната си страна, това е момиче.
Цветът на зърната на гърдите
Гърдите ви се променят много по време на бременността и едно от нещата, които може да забележите, е потъмняването на вашата ареола на зърната. Ако областта около зърната ви не променя цвета, ще имаш момиче, но ако те потъмнеят, ще имаш момченце.
Размер на гърдите
Гърдите ви растат с различна скорост по време на бременността. Ако дясната ви гърда е по-голяма от лявата, носите момче. Ако лявата ви гърда е по-голяма дясната, вие ще имате момиче.
Непохватност
С всички промени, които се случват в тялото ви, е ясно, че няма как да не усещате умора и да не ви се случват странни неща. Ако сте по-непохватни от нормалното, може би ще имате момче, но ако нивото на непохватност и разсеяност не се промени, вероятно ще имате момиче.
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply