img

Защо се случва да нямаме пари?

/
/
/
Няма нищо по-хубаво от това да знаете, че имате пари, които можете да използвате за спешни случаи.

Мислите за липсата на пари или нещо свързано с тях заемат голямо място в ежедневието ни. Проучване показва, че всяка втора мисъл на човек е свързана с липсата на пари. Нека да видим защо това е така.

„Не ме бива с парите“

Ако чуете някой да говори по този начин, то тогава има сериозен проблем с организацията на бюджета си и нейното следване. Другата причина е нежеланието и невъзможността човек да си създаде навик да следва последователността. За първото е необходимо по-добро планиране, а аз второто – по-добра дисциплина.

„Разчитам на други“

Тук става въпрос за напълно погрешно мислене. Никой, освен вас, не може да се погрижи най-добре за вашето благосъстояние. Когато се научите да се справяте сами, вие ще разберете истинската стойност на парите. Ако чуете някой да се изказва по този начин, то най-вероятно бяга от своята финансова отговорност и я прехвърля върху други. Помете пълната отговорност и ще имате сигурност и стабилност.

„Парите не са духовни“

Да, те нямат нищо общо с духовното. Вие им придавате смисъл с начина, по който ги харчите, или срещу свършена работа.

„ Не съм компетентен..“

Ако мислите по този начин, то вие няма скоро да стигнете до успех. Негативното мислене е първата спънка, за каквото и да е. Спрете да мислите по този начин. Единствения човек, на който трябва да давате обяснения, сте вие самия.

„Страх ме е от риска“

Това е главната причина да нямате пари. Липсата на действия не водят до нищо добро. Това е разликата между успешните хора и неуспешните. Успешните хора поемат рискове. Така че, спрете да се страхувате и предприемете радикални действия за своя финансов успех!

Източник: http://vsichki-krediti.com

Коментирай чрез Facebook
loading...

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *