какво се случва докато се целуваме

Не ги знаете! 5 неща, които се случват с тялото ни докато се целуваме!

Знаете ли, че когато се целуваме зениците ни се разширяват и стават по-чувствителни към светлината?

Ето една от причините да затваряме очите си, докато го правим. Също така приятният акт е причината телата ни да отделят повече феромони, което несъмнено ни прави по-привлекателни за противоположния пол, пише Аз-жената.бг.

Какви чудни неща още се случват, докато се целуваме?
1. Намалява се нивото на стреса

Според проучване редовните целувки намаляват нивото на стрес. Повишаването на хормона окситоцин ни помага и да почувстваме по-силна връзката с любимия човек. Затова следващият път, когато сте напрегнати, вместо да си сипете алкохолна напитка, целунете половинката си.

2. Подобрява холестерола

С целувка може да се подобри общото състояние и по-точно нивото на мазнини в кръвта. В изследване учени открили, че не само се сближаваме с половинката, докато си разменяме целувки, а нивата на холестерола намаляват.

3. Слюнката ви помага да намерите истински партньор

Когато се целуваме с език или целувките са ни „мокри“, нашите тела се опитват да разкрият дали личността, с която го правим може да бъде нещо повече от наш секс партньор. Изследователи от Оксфордския университет са установили, че целувката съществува, за да ни помогне да намерим потенциален партньор в живота.

Именно химикалите, от които се състои слюнката помагат на тялото да разбере дали човекът, когото целуваме е подходящ за потомство. Друго изследване открива, че в мъжката слюнка има тестостерон, което позволява на жените да преценят силата на техния потенциален партньор на молекулярно ниво.

4. Адреналинът ни се повишава

Когато се целуваме, в телата ни се покачват нивата на адреналина. Сърдечният ритъм се ускорява, а кръвообращението се подобрява. Това ни помага да енергизираме тялото си, да бъдем заредени с положителни мисли. След интензивна целувка се чувстваме прекрасно.

5. Отделяме хормони на щастието

Когато се целуваме не само в тялото ни се отделя повече окситоцин, но мозъкът ни синтезира и други хормони на щастието, като допамин. Този хормон се отделя и когато правим други приятни неща, като слушане на музика или секс.

Източник: ПИК

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply